Itt a Google kormány nélküli autója

Új fejezet nyílhat a saját magát vezető autók történetében: a Google más gyártók autóinak módosítgatása helyett saját járművet készít. A prototípus már megvan, még nyáron százat le is gyártanak belőle.

2014. május 28., 11:50

A Google hosszú évek óta fejleszti a sofőr nélküli autókban használt technológiát, amelyről korábban már az is kiderült: jóval többet érzékel az útból, mintha ember ülne a volán mögött. Az önmagát vezető kocsiból most egy új prototípust jelentettek be, melyben sem kormánykerék nincs, sem gázpedál, sem fék. A jármű 40 km/órás sebességgel képes biztonságos, beavatkozás nélküli haladásra – számolt be róla a HVG.hu.

A kétszemélyes autó prototípusából még nyáron legyártanak száz darabot, a legelső verziókban még lesz manuális vezérlési lehetőség, és ha a tesztek során minden rendben megy, akkor kezdik meg a kormány- és pedálmentes változat tesztelését. A tesztekre Kaliforniában kerül majd sor a következő pár évben.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.