Íme, a székelyföldi diákigazolvány

Marosvásárhelyen is népszerűsítik a székelyföldi diákigazolványt, amely Romániában, Magyarországon és egyéb országokban is biztosít kedvezményeket tulajdonosának.

2013. szeptember 1., 11:31

Zsigmond József, a Centrum Studiorum civil szervezet elnöke az MTI-nek vasárnap elmondta, hogy a tavaly decembertől igényelhető diákigazolványt most először népszerűsítették Marosvásárhelyen. A kezdeményezőknek a Ritte Egyesület a fő marosvásárhelyi partnere.

Az egyetemistáknak, a középiskolásoknak és az általános iskolásoknak egyaránt szóló diákigazolvány különböző kulturális, szabadidős intézményekben, valamint kereskedelmi helyiségekben biztosít 5 és 100 százalék közötti kedvezményt.

A kezdeményezés célja egyebek között erősíteni a diákokban azt a tudatot, hogy Székelyföldön tanulnak. Zsigmond József elmondta, hogy a tavalyi tanévben 1006 igazolványt bocsátottak ki, az igénylők 20-25 százaléka román nemzetiségű volt, de szlovák diák is kérte. A legtöbben Marosvásárhelyről és Sepsiszentgyörgyről igényelték.

A kezdeményezők remélik, hogy az idén sikerül 5 ezer igazolványt kibocsátani, és bíznak abban, hogy a marosvásárhelyi polgármesteri hivatallal, valamint a Maros megyei tanáccsal is sikerül partnerségi viszonyt kialakítani.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.