Francia üzleti tudományok képzése

Éppen húszéves a Lyoni Egyetem Mester MBA MAE Menedzsmentképzése Budapesten. E héten ünnepelnek a képzésnek helyet adó Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

2015. június 28., 11:24

A jubileumi programon részt vesz – többek között – Hervé Ferrage, a Francia Intézet igazgatója, egyben Franciaország Budapesti Nagykövetségének kulturális tanácsosa, és Jerome Rive, a Lyoni Egyetem Üzleti Tudományok Intézetének igazgatója is.

Perger Mária, a budapesti iskola igazgatója a 168 Órának elmondta: ez az egyetlen mesterszintű, csakis francia nyelven zajló és francia diplomát adó menedzsmentképzés Magyarországon.

– Hallgatóink kilencven százaléka felnőtttovábbképzés keretében végzi az iskolát. Nagyon munkaerőbarát az iskola: havi egy pénteken és egy szombaton vannak előadások. Diákjaink franciák, belgák, tunéziaiak, kongóiak és természetesen magyarok. Sokszínűek vagyunk. Minden korosztály jön hozzánk különféle – például mérnök, közgazdász, jogász, orvos, bölcsész, agronómus – alapdiplomákkal.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.