Elárverezték a világ egyik legnagyobb gyöngyét

A világ egyik legnagyobb természetes sósvízi gyöngyét árverezték el a dél-angliai Salisburyben 680 ezer fontért (254 millió forint) – tette közzé a Woolley and Wallis aukciósház.

2014. május 8., 15:15

A szokatlan méretű, üveggolyó nagyságú gyöngyöt a londoni ékszerész, David Morris vásárolta meg. Előzetesen 120 ezer fontra (45 millió forintra) becsülték az értékét, de a licitálás ennek többszörösénél ért véget – írja az MTI.

Az ékesség a maga 16,5–17,4 milliméteres átmérőjével a világ egyik legnagyobb gömb alakú természetes gyöngye, amelyet valaha a piacon eladásra kínáltak. Fehér alapszíne a fényben halvány rózsaszínben és zöldben játszik. Súlya körülbelül 8,6 gramm, egyik oldalába lyukat fúrtak.

Az árverési cég közölte: nem tudják, hogy az új tulajdonos mihez kezd a gyönggyel. „Lehet, hogy egy új, rendkívüli ékszer készül belőle?” – tette fel a kérdést Jonathan Edwards, a Woolley and Wallis szakértője. Hozzáfűzte, a gyöngy feltehetően egy igen nagy kagylóból származhat, talán a melegebb ausztrál vagy panamai vizekből.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.