Egy szupervakcina bejelentésére készülhet az amerikai hadsereg

A SARS és a covid valamennyi variánsa ellen véd.

 

2021. december 22., 19:24

Szerző:

A Walter Reed katonai kutatóintézet (WRAIR) tudósai néhány héten belül várhatóan bejelentik: olyan vakcinát hoztak létre, amely a SARS és a Covid valamennyi variánsa, így az omikron ellen is hatásos – írta az Euronews.

A vakcinán már csaknem két éve dolgoznak, amióta a hadsereg 2020 elején megkapta a koronavírus első DNS-szekvenálását – írja a Defense One nyomán a Newsweek.

A többi termékkel ellentétben a Walter Reed-é egy ferritin tüskefehérjés nanorészecskés vakcina. Ez egy focilabda alakú fehérje, amelynek 24 oldala van, így a különböző oldalain több variáns tüskéihez is képes kapcsolódni – írja a cikk a magyarázatot, miért hatásos ez a vakcina már kezdetektől fogva újabb és újabb mutációk ellen.

Dr. Kayvon Modjarrad, a Walter Reed intézet fertőző betegségek osztályának igazgatója pozitívan nyilatkozott az új oltóanyagtól, szerinte ugyanis a vakcina meghozta a kívánt eredményeket a kísérleti szakaszban.

„E hónapban zárult le az embereken végzett kísérletek 1. fázisa, amely az omikron és más változatok ellen teszteltek ismét pozitív eredményekkel. Ezek még végső felülvizsgálat alatt állnak”

– jelentette be az igazgató, ugyanakkor hozzátette, hogy a 2-es és 3-as fázis még hátravan.

(Kiemelt kép: Egy egészségügyi dolgozó előkészíti a  Pfizer-BioNtech vakcina adagját az Izrael által határolt Kelet-Jeruzsálemben 2021. december 22-én. Fotó: AHMAD GHARABLI / AFP)

2022. július 1., 12:03

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin messzire felúszott a folyón, és a megmentésére tett kísérletek ellenére elpusztult.

2022. június 30., 12:15

Az év második felében a Pfizer és a BioNTech megkezdi a következő generációs, a koronavírusok széles köre ellen védő oltások embereken történő tesztelését, írja a Reuters.