Egy amatőr rádiós a fészerből hívta fel az űrállomást

45 másodpercig beszélgetett egy brit amatőr rádiós a nemzetközi űrállomás egyik amerikai asztronautájával. A Gloucestershire megyei férfi egy hónapon át próbált kapcsolatba lépni az űrállomással. He said: „Vétel. Üdvözöljük az űrállomáson” köszöntötték az űrhajósok Adrian Lane-t, aki azt is megkérdezte: „MIlyenek onnan fentről a csillagok?”

2015. augusztus 7., 15:01

Az amatőr rádiósnak gyorsan kellett reagálnia, amikor az űrhajósok bejelentkeztek, mivel az űrállomás folyton mozgásban van, nem tart sokáig a rádiós kapcsolat.

A csillagokat érintő kérdésre Adrian Lane ezt a választ kapta: „ itt nincs légkör,, így nagyon fényesek.” A Földről annyit mondtak neki: az űrből nézve a nagy feketségben az egyetlen színes folt.
„Kár, hogy olyan hamar vége lett” – mondta a rendkívüli beszélgetésről az amatőr rádiós, aki a jövőben is próbálkozik majd a kapcsolatfelvétellel.

(Forrás: BBC)

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.