A világhírű filozófus élesen bírálta a magyar kormányt

Francis Fukuyama japán származású amerikai filozófus és politológus szerint Magyarországnak nem szabadna már az EU-ban lennie, mert országunkban már nincs demokrácia.

2023. október 19., 12:08

Szerző:

Francis Fukuyama a Szabad Európa ukrán nyelvű kiadásának adott interjút, amelyben többek között kijelentette: „Nem értem, hogy az olyan országok, mint Magyarország, hogy lehetnek még EU-tagok. Hiszen ott már nincs demokrácia. Jelenleg Ukrajna sokkal demokratikusabb ország, mint Magyarország” – szúrta ki az Index.  

Fukuyama emellett beszélt arról, hogy ha Donald Trumpot 2024-ben újraválasztják, az nem csak Ukrajnának, de az egész világnak katasztrófa lesz. Nem számít elhamarkodott tárgyalásokra Ukrajna és Oroszország között. A filozófus szerint kérdés, hogy az ukránok képesek-e megfelelő nyomást gyakorolni az oroszokra, ugyanis Moszkvának nem érdeke, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek. Fukuyama úgy véli, megvan az esélye annak, hogy a NATO és Oroszország között robban ki háború, komolyan kell venni a fenyegetést, de nem lenne értelme annak, ha Oroszország nukleáris fegyvereket vetne be.

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az EU és a Nyugat-Balkán vezetőinek találkozóján Brüsszelben 2022. június 23-án. Fotó: Ludovic MARIN / AFP)

 

Tudja mi a tripofóbia? A lyukaktól, lyukacsos felületektől való félelem. Egyes megállapítások szerint ez a fóbia az interneten terjed, más álláspont szerint az internet csak felszínre hozta ezt az ősi, mélyen gyökerező félelmet.