A NASA ezt mondja a világvégéről

A NASA olyannyira biztos abban, hogy nem lesz világvége december 21-én, hogy egy héttel korábban megjelentette ezzel kapcsolatos, december 22-i cikkét.

2012. december 18., 10:52

A rövid videót is tartalmazó cikkben azt magyarázza el John Carlson csillagász-régész, a Center for Archaeoastronomy igazgatója, amit már mi is többször megírtunk rovatunkban: a december 21-ével kapcsolatos világvége-jóslatok a maja naptár félreértelmezésén alapulnak.

Carlson szerint ha egy régi maja most itt lenne velünk, biztosan nagyon izgulna a közelgő dátum miatt, mivel nagyon fontosnak tartaná. Ám nem a világvégét várná, hanem valószínűleg a világot megteremtő maja istenek visszatértét, akik hite szerint „megújítanák” a világot. Nem ismertek azonban olyan maja próféciák, hogy ez egyben a világ végét is jelentené, írja az

Origo.

A NASA december 22-ei összefoglalója megemlíti még, hogy jelenleg:

– nem fenyegeti ismert kisbolygó vagy üstökös a Földet
– nem közeledik a Föld felé semmilyen bolygó (ha egy ilyen mostanában szeretne ideérni, már az egyik legfényesebb objektum lenne az égen)
– nem kell félni a Naptól sem – bár közeledünk az aktuális napfoltmaximumhoz, a Nap nem fogja elpusztítani a Földet, ahogyan nem tette ezt az elmúlt 4,6 milliárd évben sem.