Zalatnay Sarolta arról az időszakról beszélt, amikor megjárta a börtönt

Zalatnay Saroltának az előkészületben álló önéletrajzi filmje miatt kell szembenéznie a múlttal.

2023. április 26., 07:58

Szerző:

Zalatnay Sarolta életéből film készülhet, és a tervekkel kapcsolatban a 75 éves énekesnő újra nyilatkozott azok után, hogy említette, hogy akár Tóth Andi is játszhatná őt az alkotásban.

„Az őszinteség pedig bizony fájdalmas, hiszen azt jelenti, hogy nekem keményen szembe kell néznem önmagammal, vagyis nem kenhetek el semmit, és nem ringathatom magam abban a »boldog« és téves tudatban, hogy én mindent jól csináltam”

– mondja Zalatnay Sarolta a Bors című kiadványnak.

„Ahogy minden embernek, nekem is voltak jó és rossz döntéseim az életem során. Ha a rosszakat vesszük alapul, akkor talán a legrosszabb mindenkinek azonnal eszébe is jut. Ezt a terhet életem végéig cipelnem kell és ezt a készülő filmből sem lehet majd kihagyni. Tudom, hogy sebek tépődnek majd fel, de ez az én életem és minden egyes mozzanatát vállalom”

– teszi hozzá Zalatnay Sarolta, természetesen arra utalva, hogy 2004-ben három év börtönre ítélték, amiből kettőt ült le végül. A Táncdalfesztiválok egykori sztárja aztán tavaly is összeütközésbe került a törvénnyel: ittas vezetés miatt elvették egy időre a jogosítványát, igaz, csak pár szem konyakmeggyet fogyasztott.

Az énekesnő azonban persze nemcsak a rosszra emlékezik, hanem arra is, milyen ígéretes karrierje kezdődött a '70-es években. Még arra is lehetősége nyílt, hogy külföldi karriert kezdjen Red Sarolta néven énekesnőként, de végül nem fogadta el az ajánlatot:

„akkor én a hazámat választottam és nem is bántam, meg, hiszen szép karriert építettem, de ma is ott munkál bennem a kérdés, amit soha, senkinek nem lenne szabad feltennie magának: Mi lett volna, ha…?”

Az alábbi képen Zalatnay Sarolta Hollandiában megjelent kislemeze látható.

(Kiemelt kép: Zalatnay Sarolta Instagramja)