5 fergeteges film a TV-ből szombat estére

Lazítson hétvégén egy jó film társaságában! Íme a szombati TV-ajánló.

2022. április 23., 13:57

Szerző:

Szombaton akkor is a szórakozásé lehet a főszerep, ha ki sem mozdulunk otthonról, mert olyan filmek lesznek este a TV-ben, mint a Halálos fegyver Mel Gibsonnal, vagy a Kontroll című magyar film Csányi Sándor főszereplésével, vagy éppen a Die Hard csupa akcióval teli harmadik része Bruce Willisszel. 

Halálos fegyver

RTL Klub, 21:35 

Úgy hozza a sors, hogy a nyugodt, kiegyensúlyozott Roger Murtaugh nyomozó új társat kap Martin Riggs személyében. Riggs viszont teljesen kiszámíthatatlan felesége halála miatt, öngyilkos hajlamai vannak, iszik, dohányzik, ő maga a halálos fegyver. A két zsaru kénytelen nagyon gyorsan összecsiszolódni, ugyanis egy öngyilkosságnak álcázott bűntény ügyében kezdenek nyomozni, és kiderül, hogy egy veszélyes, nemzetközi drogkartell áll a háttérben. A bonyodalmak csak fokozódnak, amikor Murtaugh lányát elrabolják a bűnözők.

Kontroll

Duna, 21:45 

Bulcsú egy ígéretesnek induló karriert hagy hátra a túlhajszoltság, illetve a folyamatos nyomás és a pitiáner küzdelmek miatt. Szinte menekül a metró alagútjába, ahol ellenőrként tevékenykedik és már teljesen magába szippantotta ez a különös alvilág, még aludni is a peronon szokott. Rajta keresztül bepillantást nyerhetünk az ellenőrök tragikus és egyben komikus életébe, és itt ismerkedik meg a bájos Szofival, akibe azonnal beleszeret.

Krokodil Dundee

Prime, 19:00 

Az újságíró Sue épp Ausztráliában dolgozik, amikor hírt kap egy szenzációs sztoriról. Egy férfit megtámadott egy krokodil, majd sebesülten egy hétig egyedül túlélte a vadonban. A történet hőse Mick Dundee, az ügyes krokodilvadász, aki szinte bennszülöttként él a térségben, a nő kérésére pedig elmennek a szerencsétlen eset helyszínére. Később Sue meghívja a fickót New Yorkba egy interjúra, ám Mick még sosem látott olyan dolgokat, amiket a nagyvárosban tapasztal. Sue-val viszont egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Kong: Koponya-sziget

Film+, 20:40 

Egy távoli Csendes-óceáni feltérképezetlen szigetre egy csoport expedíciót szervez. Tudósok, katonák, haszonleső mágnások alkotják a csapatot, és nem is sejtik mire vállalkoztak. A sziget első ránézésre maga a paradicsom, de aki ide belép, az az életével játszik, itt él ugyanis az óriási Kong. Ebben a birodalomban ő az úr, itt nincs biztonságos menedék, lehetetlen élve kijutni innen.

Die Hard 3: Az élet mindig drága

Mozi+, 21:00

John McClane nyomozónak újra dolga akad, ezúttal egy korábbi ellenfele, Hans Gruber testvére, Simon a rosszfiú. Simon a személyes bosszún túl a Nem York-i jegybankból a világ jelentős aranykészletét tervezi lenyúlni. Ehhez a rendőrség és az FBI figyelmét elterelő robbantásokat visz véghez a város különböző pontjain, eközben McClane-t is bábként rángatja. A hírhedt nyomozó azonban nem adja könnyen az életét, és újdonsült barátjával, Zeusszal mindent megtesznek, hogy megállítsák a rosszfiúkat.

(Kiemelt kép: Shutterstock)