Tóth Vera párja elárulta, mi lett a vállalkozásuk sorsa

A Sberbank bukásában Tóth Vera és Pauli Zoltán vállalkozása is érintett volt.

2022. március 28., 09:12

Szerző:

Tóth Vera és Pauli Zoltán közös számláit is zárolták. Mint megírtuk, az ukrán-orosz háború gazdasági következményei Magyarországot is elérték. A szankciók következtében a Sberbank például arra kényszerült, hogy kivonuljon egész Európából, ezzel pedig számos ügyfelük került súlyos anyagi helyzetbe. 

Az énekesnő és vőlegénye a bank bukásával szintén nehéz helyzetbe kerültek, hiszen nem csak a napi kiadásaikról kellett gondoskodniuk, a partnerek, munkatársak, beszállítók és kivitelezők munkáját is ki kellett fizetni. A bank biztosítója minden ügyfelet 100 ezer euróig kártalanít, ám erre várniuk kellett. 

„Nehéz napok vannak mögöttünk, de végre jó hírekkel szolgálhatok, végre megkaptuk a pénzünket”

- mondta a Borsnak Pauli Zoltán.

A gasztronómiai tanácsadó elárulta, hogy minden partnerük türelmes volt, ők pedig banktól bankig jártak, így sikerült több helyen is számlát nyitniuk és szerencsére a kártalanítást még a fizetési határidők előtt megkapták, így át tudták utalni a pénzeket, tartozásuk pedig senki felé sem maradt. Hozzátette, hogy voltak pánik közeli élményeik, amíg nem kapták vissza a pénzüket.

„Nekünk szerencsénk volt, nem érte el a vagyonunk a kártérítés maximális értékét, így minden forintunk megmaradt, megmenekült a vállalkozásunk. Őszintén sajnálom azokat, akiknek 100 ezer eurónál több volt bent, mert annak búcsút inthetnek”

- mondta a lapnak Pauli Zoltán.