Szinetár Miklós vallomása: Más elképzelésünk volt az együttélésről, a házasságról

Szinetár Miklós nem a veszekedős típus. 

2024. május 16., 07:24

Szerző:

Szinetár Miklós 40 felett találta meg az igaz szerelmet Hámori Ildikó személyében. A Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, televíziós- és filmrendező, forgatókönyvíró azonban előtte kétszer is volt házas, de mindkét kapcsolat válással végződött. 

A magyar filmrendezőt a felesége a mai napig megterített asztallal várja reggelente. Egy közös lányuk született: Szinetár Dóra. Most azonban Szinetár Miklós elárulta, hogy a felesége előtt, több házassága is valóban zátonyra futott, és az okokról is őszintén vallott.

„Az egyik házasságom ezért, a másik azért nem működött. Más elképzelésünk volt az együttélésről, a házasságról, másként akartuk ezt megoldani.  Az egyik jó tulajdonságom, szerintem, hogy dicsérjem magam, ha valami nem úgy ment, ahogy én azt szeretem, akkor már ott se voltam. Rémes pali vagyok, mert velem nem lehet veszekedni. Gyerekkoromban egy proli, gangos házban laktunk, ott annyian ordítoztak és veszekedtek, hogy én egy életre megutáltam az efféle vircsaftot. Ahol veszekszenek, én már ott sem vagyok”

– nyilatkozta a 92 éves filmrendező a Best magazinnak.

Szinetár Miklós azt is elárulta, hogyan tartja magát ennyire jó formában:

„Azt mondtam, hogy még mindig sokat dolgozom, szerintem a munka fontos az időseknek is. Szellemileg karbantart. Egyébként fél nyolckor kelek, minden reggel 20 percet tornázom, járok úszni, szeretek nagyokat sétálni.”

(Kiemelt kép: Youtube - ATV)