Rúzsa Magdi közzétette, hogy fogják hívni az ikreit: íme a három név

Egy jópofa fotóval tette közzé Rúzsa Magdi, hogy megvannak a nevek.

2021. december 14., 13:02

Szerző:

Rúzsa Magdi nagy bejelentést tett. Az alábbi fotóval közzétette a közösségi médiában, hogyan fogják hívni jövőre születendő hármas ikreit. Íme a keresztnevek, amelyeket egy jópofa képpel hozott nyilvánosságra: egy rózsaszín és két kék szív van az énekesnő hasára ragasztva, bennük a kiválasztott nevekkel.

Lujza, Keve és Zalán

– így hívják majd a három ikertestvért, akikről Rúzsa Magdi a napokban mesélte, hogy a kisbabák már a tüdejét és a bordáit is nyomják.

Érdekesség, hogy a Keve régi magyar személynév a kő szónak a régi kev- (ma: köv-) tövéből származik, azaz a jelentése kövecske – írja a Wikipédia. A Zalán keresztnév eredete bizonytalan, de az egyik lehetséges jelentés hasonló: a Tisza mentén található egy Szalánkemén nevű helység, elképzelhető, hogy Anonymus a helységnévből alkotta meg Saladus/Zalán uralkodó nevét. A helynév szláv eredetű, jelentése sós kő. A mai Zalán olvasat egyébként valószínűleg téves, ez Vörösmarty Mihály Zalán futása című műve révén terjedt el – tudósít szintén a Wikipédia.

Az énekesnő nemsokára kórházba vonul, és a karácsonyt már bent tölti majd, de még a múlt héten új dalt adott ki, amelyet egy olyan időszak inspirált, amikor igazán belé mart az élet”. Kattintson ide erről szóló cikkünkért és magáért a dalért!

(Kiemelt kép: Rúzsa Magdi Instagramja)