Orbán Viktor levelet írt az Első Emelet énekesének – íme, mi állt benne

Kiki, azaz Patkó Béla, azaz az Első Emelet frontembere megmutatta, mit írt neki Orbán Viktor miniszterelnök.

2022. július 22., 12:11

Szerző:

Orbán Viktor megint levelet írt a hazai könnyűzenei élet egyik csillagának, illetve a jelen esetben inkább régi csillagának, hiszen Kikiről, az Első Emelet frontemberéről van szó, aki népszerűsége csúcsát a '80-as években élte meg. Az énekes polgári neve Patkó Béla, és most töltötte be a 65. életévét  – ez volt a miniszterelnök levelének apropója.

Kiki be is ment pénteken a Mokka című műsorba a TV2-n, hogy megossza, mit írt neki Orbán Viktor. Ezt:

„Kedves Kiki! Az idők változnak ugyan, de a stílus örök. Jól emlékszem, hogy annak idején mennyire magával ragadó volt az a fiatalos, pörgős zenei világ, amivel az Első Emelet berobbant a köztudatba. [...] Engedje meg, hogy a születésnapja alkalmából gratuláló családtagok, barátok és pályatársak sorába állva én is tisztelettel köszöntsem, valamint jó egészséget és még sok, zajos koncertsikerekben, jégkorongozásban és biciklizésben bővelkedő évet kívánjak Önnek. Isten éltesse sokáig! Tisztelettel, Orbán Viktor”

A teljes szöveg az alábbi posztban is elolvasható.

Kiki azt mondja, meghatódott, hogy ilyen üzenetet kapott Orbán Viktortól, amit ráadásul egy államtitkár kézbesített neki egy üveg bor kíséretében. A következőket teszi hozzá:

„vissza is üzentem, és mondtam, hogy nagy-nagy köszönet és nagy tisztelet.”

Kiki visszaemlékezik, hogy 1988-ban találkozott először Orbán Viktorral és Deutsch Tamással, de sajnos itt beleszólnak a műsorvezetők, úgyhogy erről a találkozóról többet nem tudunk meg.

Ha ezek után ön kíváncsi arra, az Első Emelet berobbanásának 40. évfordulóján hogyan muzsikál az együttes, akkor jobb, ha tudja, hogy december 28-án tartanak majd egy nagykoncertet, ahol a Rapülők és az Emberek zenekarok is fellépnek majd. Íme a teljes interjú.

Orbán Viktor a Szórakozás rovatban

Hosszú Katinka személyesen gratulált Orbán Viktornak a választás eredményéhez, íme, mit ír a találkozásról

Oszter Sándor temetésén felolvasták Orbán Viktor levelét, volt, aki hagyományőrző ruhában gyászolt

Orbán Viktor levelet írt Rúzsa Magdinak

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)