Návai Anikót kirúgták a Golden Globe-ot odaítélő szervezetből

Návai Anikó eltávolításának indoka az, hogy megszegte a szervezet etikai szabályzatát.

2023. szeptember 25., 11:42

Szerző:

A Deadline című honlap tette közzé, hogy három tagot eltávolítottak a Golden Globe-díjakat odaítélő szervezetből: Howaida Hamdyt, Munawar Hosaint és Návai Anikót.

A három tag eltávolításának konkrét okát nem jelölték meg, csak annyit lehet tudni az indokról, hogy ők hárman a magatartásukkal megsértették a cég etikai kódexét.

Már több, mint két évvel ezelőtt volt mindenesetre Návai Anikó nagy botránya azzal a bizonyos Scarlett Johansson-interjúval kapcsolatban, amiről a 74 éves műsorvezető-újságírónő egyedül a 168.hu-nak adott interjút. Akkor Návai Anikó arra utalt, hogy folyamatosan támadják a Hollywood Foreign Press Associationt (HFPA-t), amely a Golden Globe-díjakat ítéli oda, és amelynek mostanáig ő maga is tagja volt.

„Ez egy sokkal tágabb történet, ami elsősorban nem rólam szól, de én vagyok a bűnbak. Fogást kellett találni a HFPA-n, valakit ki kellett csinálni”

– mondta lapunknak Návai Anikó 2021 júliusában.

Az azóta eltelt időben a HFPA egy nagyobb átszervezésen esett keresztül: most már nem egy non-profit szervezet ítéli oda a díjakat, hanem egy kereskedelmi alapon működő cég tulajdonába kerültek át a Golden Globe-jogok, és ez a cég, anyagi haszon reményében fogja tartani ezentúl az általában januárban esedékes, rangos gálát.

Návai Anikó egyelőre nem reagált a hírre a közösségi médiában.

(Kiemelt kép: Návai Anikó interjút készít Angelina Jolie (j) amerikai színésznő, rendezővel a Magyar Televízió számára 2011. október 29-én. Fotó: Beliczay László / MTI)