Kiderültek a mulatósgázsik: íme, kinek jön össze több millió egy hétvégén

Van olyan mulatóssztár, akinek két napi gázsija több millióra jön ki, ha egy hétvégén 5-10 haknit vállal.

2022. május 19., 07:58

Szerző:

A mulatós zene sztárjairól közöl összeállítást a Blikk című lap. A téma elsősorban az, hogy mennyire népszerű hazánkban ez a műfaj, valamint hogy milyen jól keresnek a rajongók által leginkább kedvelt előadók.

Nos, a legnépszerűbbek egy hétvégébe akár tíz haknit is bele tudnak zsúfolni (bár egy ilyen fellépéssor igen fárasztó lehet, amint azt Tóth Andi is elmesélte a napokban). Ha egy-egy ilyen előadásért 2-300 ezer forint gázsit kapnak, akkor 5 haknival megvan minimum egy-másfél millió forint, tízzel pedig akár 2-3 millió forint hétvégénként. Ehhez még hozzájön az úgynevezett kilométerpénz, amit bizonyos előadók attól függően számítanak fel, hogy a helyszínre mennyit kell utazni.

Ez a bevétel azonban nem teljes mértékben üti az előadó markát, hiszen a fellépés költségeit finanszírozni kell belőle, és minél többen dolgoznak a produkción (elő zenészek, stb.), annál több a költség. Valamint a produkcióba egyéb módokon is vissza kell forgatni a bevételből: stúdióra, videóklipekre, promócióra.

A 3+2 minden bizonnyal pont ezért a legdrágább a mulatóssztárok közül: az együttes egy 90 perces műsorért 1,26 millió forintot kér el, de az ő esetükben egy egész zenekar áll a színpadra.

A második legdrágább a Fásy Mulató – Mesterhármas, akik 90 percért 794 ezer forintot kérnek, illetve a szólisták közül Bangó Margit. A 72 éves énekesnő egy 45 perces fellépésért kér el 518 ezer forintot plusz 140 Ft kilométerpénzt, ezért ő a műsor hosszához viszonyítva a Fásy Mulatónál is drágább. Nagyjából ugyanezt azt összeget kéri el egyébként Bódi Guszti és Margó is egy 40 perces show-ért.

400 ezer forintba kerül egy 40 perces műsor a következő előadóktól: Kaczor Feri, Dupla KáVé és Köteles Cindy, Kis Grófo, valamint Nótár Mary. De 300 ezer forintnál magasabb összeget kér el egy kb. háromnegyed órás hakniért többek között Jolly, illetve Balázs Pali is. A teljes listáért kattintson át a Blikkhez!

Anyagias világban élünk

Brutálisan drágák lettek a hazai koncertek: íme, mennyit kérnek Majkáék vagy a Tankcsapda

Bereczki Zoltán súlyos anyagi problémái miatt vállalta a Dancing with the Starst

Milliós előleget kaptak ByeAlexék a meg sem tartott koncertért, de még többet követelnek

(A kiemelt kép Bangó Margit jubileumi koncertjén készült februárban. Fotó: Schumy Csaba – dfp.hu)