Kiderült, mi okozta a Hagridot játszó Robbie Coltrane halálát

Robbie Coltrane október 13-án, hosszan tartó súlyos betegeskedés után hunyt el.

2022. október 23., 14:14

Szerző:

A népszerű skót színész, aki Hagrid szerepét alakította a Harry Potter regényekből készült film sorozatban, nem csupán súlyos szervi elégtelenségben, hanem öt másik betegségben is szenvedett. Robbie Coltrane két évig tartó betegeskedés után 72 éves korában hunyt el október 13-án. 

Az Edinburgh Live cikke szerint Coltrane szepszisben, alsó légúti fertőzésben, 2-es típusú cukorbetegségben, szívblokkban és elhízásban szenvedett. A színész halálát volt felesége, Rhona Gemmel jelentette be.

Robbie eredeti vezetéknevét John Coltrane, a híres jazz szaxofonista tiszteletére változtatta meg. Rhona és Robbie a válásuk után is közeli kapcsolatban maradtak, két gyermekük most 30 és 24 éves. 

A halálhírét tartalmazó közleményben Belinda Wright, a színész ügynöke azt mondta, Robbie egyedülálló tehetség volt, aki a Granada TV Cracker című sorozatában Fitz alakításáért 1994-ben, 1995-ben és 1996-ban Sir Michael Gambonnal együtt három egymást követő alkalommal nyerte el a Guinness Rekordok Könyvének legjobb színészi alakításért járó Baftát. A világ a Harry Potterben alakított szerepéért ismerte meg, de a James Bond rajongók is szünet nélkül ostromolták leveleikkel, hogy az Aranyszem és a Világ nem elég című filmekben nyújtott alakításáért gratuláljanak. 

(Robbie Coltrane a Harry Potter-ben. Fotó: WARNER BROS / HEYDAY FILMS / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP)