Meleg Mikulással hirdeti magát a norvég posta

Nézze meg a szokatlan fordulatot tartalmazó karácsonyi reklámot!

2021. november 23., 11:24

Szerző:

2019 óta ad ki rendszeresen karácsonyi reklámot a norvég posta. A Posten névre hallgató cég a napokban publikálta a mostani szezonra szánt kisfilmjét, amely a világ több pontján is bekerült a hírekbe. A címe az, hogy „Amikor Harry találkozott a Mikulással” – ez utalás az itthon „Harry és Sally”-ként ismert, 1989-es karácsonyi, romantikus vígjáték eredeti címére.

Nos, a reklám egy sokszor látott jelenettel kezdődik: Harry, egy középkorú férfi karácsonykor összetalálkozik a Mikulással a nappalijában. Innentől kezdve azonban egy váratlan irányban halad tovább a romantikus történet. Harry kapcsolatot alakít ki a Mikulással, és ahogy telnek az évek, minden évben arra vágyik, hogy több időt tölthessen vele, de ez sosem lehetséges. Amikor levelet küld neki az ünnep közeledtekor, mindössze Mariah Carey dalának címét írja: „semmi mást nem kérek karácsonyra, csak téged”. Amikor megint eljön a karácsony, megérkezik a Mikulás, és azt mondja, hogy most végre több ideje van, ráér maradni, hiszen a Posten segít neki az ajándékok kézbesítésében. A kisfilm csúcspontja egy csókjelenet Harry és a Mikulás között.

A hirdetés végén, amint arra a WOW Report cikke is felhívja a figyelmet, szerepel egy mondat a reklám apropójáról. A kisfilm ugyanis arra emlékeztet, hogy 1972-ben dekriminalizálták a homoszexuális kapcsolatokat Norvégiában:

„2022-ben lesz 50 éve, hogy Norvégiában legálissá vált, hogy mindenki azt szeressen, akit akar.”

Íme a teljes videó.

(Kiemelt kép: YouTube/Posten)