Majka: Nem vagyok fideszes

A baloldal áll közelebb Majkához, aki nyíltan beszélt az RTL-lel való viszonyáról is.

2021. december 11., 10:35

Szerző:

A Partizán című YouTube-csatorna új, péntek esti showműsorának legutóbbi vendége Majka volt. A Péntek Esti Partizán című, alábbi megtekinthető, bő egy órás videóban a műsorvezető-rapper politikai témákról is beszél.

„Én azt gondolom, hogy Magyarországon az, hogy valaki jobb- meg baloldali, az már rég megszűnt. Üzleti érdekkörök vannak, én ide tartozok. Nem az ideológiát képviselik, nem a közeg felemelkedését vagy az egyén felemelkedését, a hazafiasságot vagy azt az életérzést, amit mondjuk a baloldal nyújt, a multikultit, hanem egyszerűen az, hogy kinek hogy van pénze valahol. És ez szerintem undorító. És én ebben nem akarok részt venni úgy, hogy bólogatok oda, ahol nem értek egyet”

– mondja Majka a műsorban a Heti Hetesben való szereplése kapcsán. Az RTL Klub hírkommentálós kabaréműsorából ugyanis azért jött el, mert úgy érezte, hogy politikai érdekek vezették a szerkesztőket, és nem akart ehhez úgymond bólogatni. Hozzáteszi azonban a következőket:

„senki nem értsen félre, én nem vagyok fideszes. Sőt, engem kurvára nem érdekel a politika. Sőt, ha valami érdekel, akkor az inkább a baloldaliság. Százszor közelebb áll hozzám a baloldaliság. És én azt gondolom, hogy egy olyan típusú csávónak, mint én, mindig ellenzékből kell kornyikálnia. Mindig. Én undorodom azoktól a zenészektől, akik odaállnak kihúzott mellel választásokon, és döngetik a mellüket és később viszik a pályafutásukat tovább.”

Majka reagál a műsorban arra, hogy Kolosi Péter korábban azt nyilatkozta, hogy nem igaz, hogy Majkát hívták volna az RTL-hez, de ő nemet mondott, hanem éppen, hogy Majka akart visszamenni az RTL-hez, de nemet mondtak neki. A rapper azt mondja, hogy tiszteli Kolosit, de ez a nyilatkozata szerinte zárójeles: ugyanis 2015-től évente hívta vissza őt a programigazgató az RTL-hez, és bár Majka tudta, hogy úgyis nemet fog mondani, mégis elment, mert így öt-hatszoros gázsit tudott kérni a TV2-től, ahol tudták, hogy műsorvezetőjük a konkurens csatornával is tárgyal. Majka egyébként nemrég nyilatkozta azt, hogy a Sztárban sztár leszek! után a képernyőtől visszavonul egy időre.

A teljes adást alább lehet megtekinteni.

(Kiemelt kép: YouTube/Partizán)