Kulcsár Edina és Csuti válása: brutálisan nagy hitel maradhat rájuk

Kulcsár Edina és Csuti nem csak vagyonon osztoznak. 

2022. szeptember 5., 06:33

Szerző:

A közös vállalkozásaikkal szép összegeket keresett Kulcsár Edina és Csuti. Az egykori pár azonban egy luxusházat is építettet Csepelen, aminek a piaci értéke meghaladja a 200 millió forintot. A gond csak az, hogy közel 70 milliós hitel is terheli őket. A modellnek két saját cége is van, de azok nem hoznak nagy bevételt, viszont a közös cégük a Social Guru a ­2020-as adatok alapján 50 millió forint pluszt hozott - számolt be róla a Bors.

Kulcsár Edinának és Csutinak azonban nem csak a vagyonon, de a hitelen is osztozniuk kell. Ha csok-kal építették az álomotthonukat, az alábbi szabály vonatkozik rájuk:

„Csok támogatás igénybevétele esetén az állam az adott ingatlanra jelzálogjogot és elidegenítési tilalmat jegyez be 10 évre. Vagyis ezen idő alatt az ingatlan nem eladható, illetve eladás esetén a támogatás összegét vissza kell fizetni az államnak.”

A megoldás az lehet, ha az egyik fél a válást követően is a házban marad a gyerekekkel, mert ennek értelmében az ingatlant nem adják el és a két kicsi lakcíme sem változik meg. Azonban a  Bankmonitor közlése szerint ebben az esetben a csok-ot folyósító pénzintézetnél jelezni kell, hogy a másik fél a továbbiakban nem lesz támogatott személy, illetve a tulajdonjogát átruházza a csok-ot tovább vivő, gyermekeket nevelő félre.

A válást szintén jelezni kell a bank felé. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a luxusház sorsa, de az biztos, hogy meg kell gyorsítaniuk a procedúrát, ugyanis Kulcsár Edina az első közös gyerekét várja G.w.M-től és nagyon szeretnék, hogy a gyermek az édesapja nevét kapja majd. A törvény értelmében, ha nem válnak el, Csuti nevére kerülhet a baba, ám ezt egyik fél sem akarja. 

Még több hír Kulcsár Edina terhességéről

Kulcsár Edina a fogamzásgátló tabletta mellett esett teherbe: Ő egy igazi szerelemgyerek

Videó - Berki Mazsi váltja a várandós Kulcsár Edinát a Dancing with the Starsban

Ezt mondta Csuti Kulcsár Edina terhességével kapcsolatban

(Kiemelt kép: dfp.hu - Kunos Attila)