Kóbor János özvegye szívszorító vallomást tett: ezt tették a lányával a legendás énekes halálának évfordulója előtt

Kóbor János özvegye, Zsóka az elmúlt két év fájdalmairól beszélt. 

2023. december 18., 06:24

Szerző:

Két évvel ezelőtt koronavírusban hunyt el Kóbor János. Az Omega együttes frontemberének az özvegye, Zsóka kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogy min mentek keresztül a lányával az elmúlt két évben. Az is kiderült, hogy a zenész halálának második évfordulója előtt mit tettek: 

„Ahogy közeledett, Lénával mindketten tudtuk, hogy nehéz nap elé nézünk. Azt kérte, hogy ne menjen aznap iskolába, inkább töltsük együtt a napot, ami csak a Papáról szólt. Otthon gyertyát, a Szent István-bazilikában mécsest gyújtottunk az emlékére. Előre megbeszéltük, hogy ebédre Mecky kedvencét, brassói aprópecsenyét főzünk. Amíg együtt elkészítettük, egyik történetet a másik után idéztük fel. Két év távlatából már tudunk róla beszélgetni és feleleveníteni akár a vicces pillanatokat is. Valójában Mecky mindennap a gondolatainkban van, de ilyenkor még közelebb éreztük őt magunkhoz”

– nyilatkozta Kóbor János özvegye, Zsóka a Blikknek.

 A gyászoló özvegy azt is hozzátette, hogy Mecky az életben csodálatos apa és férj volt, aki nagyon élvezte ezeket a szerepeket. Hozzátette, hogy semmilyen feladat sem ijesztette meg a gyerekneveléssel kapcsolatban, és Lénát, a lányukat, kicsi kora óta felnőttként kezelte.

Kóbor János özvegye egyébként nem ért hozzá a személyes holmikhoz az elmúlt két évben, és azt is elárulta, hogy miért döntött így:

„Nem érzek erőt ahhoz, hogy bármihez is hozzányúljak. A szemüvege, a golyóstolla és a jegyzetei még mindig ott vannak, ahol hagyta. A stúdiójában is minden úgy van a helyén, mintha csak kilépett volna, de bármikor hazajöhet. Kicsit úgy érezzük, mintha így még mindig itthon lenne velünk. Lehet, hogy egyszer majd sor kerül arra, hogy néhány szeretett tárgyát kiállítsuk, de ennek még nincs itt az ideje”
 
– tette hozzá a lapnak Deme Zsóka, aki egy idézettel összegezte az elmúlt két évet.
 
„Alyson Noël szavait idezném: „Eleget tudok már a gyászról, hogy felfogjam, sosem szűnik meg a hiányérzet, csak megtanulsz élni a tátongó űrrel, amit maguk után hagynak, azok, akik elmentek.”

 

(Kiemelt kép: Youtube-Omega)