Keresgélős rejtvény: hány zokni bújik meg a sok pulóver között? Ön igazi zseni, ha 30 másodperc alatt megmondja!

Ezen a képen van rengeteg pulóver és néhány zokni. Na de pontosan mennyi? Csak megtalálni nehéz őket, megszámolni már nem.

2024. október 25., 11:31

Szerző:

Dudás Gergely az a magyar sztárgrafikus, aki világhírnévre tett szert azzal, hogy Dudolf művésznéven rendszeresen posztol jópofa képrejtvényeket a közösségi médiában. Ebben a feladványában egy csomó pulóver és zokni van a középpontban – pontosabban nemcsak a középpontban, hanem a széleken is, mindenhol!

Hány zokni van a pulóverek között?

A feladatot már tudja, csak az a kérdés maradt, hogy van-e kedve időre játszani. Egyáltalán nem könnyű ez a feladvány, szóval ha ön 30 másodperc alatt megmondja, hány zokni van a képen és hogy ezek hol találhatóak, akkor ön tényleg a zseniálisan ügyesek közé tartozik. Az alábbi videó egy félperces visszaszámlálót tartalmaz, szóval ha úgy érzi, hogy így izgalmasabb, akkor kattintson a lejátszás gombra! Ha azonban nem hiányzik önnek a rejtvényhez a ketyegő óra, akkor csak görgessen lejjebb a videó alá, ott találja a feladványt!

Nos, íme a teljes rejtvény: hol vannak a zoknik és hányan vannak?

A megfejtést az oldal alján találja

Hogy ne szerepeljen a megfejtés közvetlenül a feladvány alatt, ideteszünk egy lazán kapcsolódó érdekességet csak úgy helykitöltőnek. Persze azért továbbra is zoknikról lesz szó.

Vannak akik gyerekesnek tartják, ezért nem viselik éjszaka, és vannak, akik csak azért is felveszik éjszakára is. Bárhogy is, a zokni viselése a modern életmód egy sarkalatos pontja, amit sokan félvállról vesznek, pedig egyáltalán nem kéne. Hiszen az nem csak a divat, de az egészség szempontjából is rendkívül fontos. Éppen ezért egy orvos most pontot is tett a viselés-nem viselés vita végére, amitől a téma kapcsán felpezsgett világ végre megnyugodhat. 

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben írtuk, egy brit orvos volt, aki tudományos alapokra helyezte a vitát és kijelentette: aki zokniban alszik, vélhetően hamarabb tud álomba szenderülni. Aki zoknit visel az ágyban, az ugyanis melegen tartja a lábfejét, a kitáguló erek pedig lehűtik a testet. Az alacsonyabb testhőmérséklet azt az üzenetet továbbítja az agynak, hogy ideje aludni. Tehát aki zoknit visel, vélhetően hamarabb el is alszik.

Na de itt az ideje, hogy visszatérjünk a rejtvényhez.

Itt a megfejtés

Nos, mint mindig, Dudolf most is publikált egy videót a megoldásról, alább található.

Van ugye egy szürke zokni kicsivel a maci alatt, a macival egy szintben, de a kép bal széléhez közelebb egy bordó pulóveren szintén van egy ugyanolyan színű zokni, a kép bal felső sarkánál pedig egy zöld pulóver mellett egy zöld zokni található.

A helyes válasz tehát:

3 zokni van a képen.

(Kiemelt kép: Dudolf Instagramja)