3 különleges karácsonyi koktélrecept, hogy még hangulatosabb legyen az ünnep
Ha az evés megvolt, jöjjön 3 koktélrecept, hogy az italok is igazodjanak az ünnephez! Van köztük egyszerűbb és szofisztikáltabb is.
Jöjjön 3 koktélrecept, amivel az ünnepi ételek, bejgli, szaloncukor után lehet még tovább fokozni a karácsonyi hangulatot!
Rumos forró csoki
Hozzávalók:
- csokoládé
- 50 ml rum
- pillecukor (a díszítéshez)
1. Ez nagyon egyszerű: készítsen el egy adag forró csokit és adjon hozzá egy kupica rumot!
2. Ha pillecukorral díszíti, még mutatósabb-hangulatosabb.
Karácsonyi Martini
Hozzávalók:
- 50 ml gránátalmalikőr vagy vörös Martini
- 30 ml vodka
- 60 ml vörösáfonyalé
- 1 teáskanál kristálycukor és koktélcseresznye (a díszítéshez)
1. A hozzávalókat öntsük egy shakerbe és alaposan rázzuk össze.
2. A pohár szélét kenjük be a likőrrel, forgassuk bele a kristálycukorba.
3. Öntsük ki a pohárba az italt – a koktélcseresznye különösen jól mutat rajta, amint azt az alábbi illusztráció is demonstrálja.
Mézeskalácskoktél
Hozzávalók 4 személy részére:
- 1,2 dl vodka
- 1,2 dl ír krémlikőr
- 0,6 dl kávélikőr
- 0,6 dl mézeskalácsszirup
- mézeskalács a díszítéshez
Elkészítés:
1. Egy jéggel teli shakerbe öntsük össze a vodkát, a krémlikőrt, a kávélikőrt, és a szirupot, majd jól rázzuk össze.
2. Törjünk össze néhány mézeskalácsot apró morzsákká.
3. A poharak szélét mártsuk először a likőrbe, majd a mézeskalácsmorzsába, vagy akár színes cukorkákkal is díszíthetjük.
4. Tölthetjük is bele az italt, majd szolgáljuk fel egy darab mézeskaláccsal.