Görbe Nóra gyászol: Borzasztó volt belépni, anyu ott feküdt az ágyon

Elhunyt Görbe Nóra édesanyja – a színésznő megtörten mesélte el, mi történt.

2023. március 29., 08:11

Szerző:

A Hot! magazin legfrissebb számának a címlapján Görbe Nóra látható. A lap által készített friss interjú apropója igen szomorú: a 66 éves, és az utóbbi időben igen megváltozott színésznő február végén elveszítette az édesanyját.

A későbbi színésznő három éves volt, amikor a szülei elváltak – édesapja, Görbe János 1968-ban hunyt el. Görbe Nóra a második férjét, Dr. Ormos Pétert 2016-ban veszítette el, és a Linda című sorozattal országos ismertséget szerzett sztárnak most pedig édesanyjától, Megyeri Évától kellett fájó búcsút vennie.

„Előző nap étteremben voltunk, kávéztunk. Édesanyám 85 éves kora ellenére nagyon érdeklődő volt, rengeteget olvasott, nyitott elmével és nagyfokú életkedvvel élt”

– meséli Görbe Nóra arról a február végi napról, amikor utoljára tölthetett időt az édesanyjával, aki egy otthonban lakott. Másnap reggel ugyanis egy üzenet várta, hogy telefonáljon be, és ekkor mondták el neki a tragikus hírt, hogy édesanyja elhunyt.

„Minden ködbe burkolózott körülöttem. Azt sem tudtam, hogy hol vagyok, csak azt, hogy egyedül maradtam. Most lettem igazán árva. Egy barátnőm jött velem, hogy ne én vezessek. Borzasztó volt belépni; anyu ott feküdt az ágyon, el kellett búcsúznom tőle. Még fel sem ocsúdtam bánatomból, már jöttek a lélekölő intéznivalók. Az intézményben empátiamentesen kezeltek mindent; az volt a legfontosabb, hogy azonnal elvigyék a tévé beltéri egységét… Úgy döntöttem, hogy mindent otthagyok; nehéz újra belépni oda. A hivatalos ügyek megnehezítik a gyászfolyamatot, de anyu nem akarná, hogy szomorkodjak”

– emlékszik vissza Görbe Nóra arra a tragikus napra.

(Kiemelt kép: Deák Szabolcs – dfp.hu)