Megdöbbentő, Für Anikó melyik tévéműsort szólta le: Már az előzetesétől is felfordult a gyomrom

Für Anikó az eheti interjújában arról is beszél, hogy miért nem szeretett Magyarország legrégebben futó előadásában szerepelni.

2024. június 2., 07:51

Szerző:

Für Anikó a Heti Libazsír című műsor vendége volt a héten, ahol Rangos Katalin és Szegvári Katalin interjúvolták meg őt. Az Örkény Színház művésze a riportban visszatekint karrierje bizonyos állomásaira, de többek között arról is beszél, mennyire fontos a számára a környezetvédelem és a kultúra, a fiatal művészek támogatása.

Für Anikó a Madách Színházban

Ami Londonban az Egérfogó, az Budapesten a Macskák: Andrew Lloyd Webber musicaljét itthon 1983-ban mutatta be a Madách Színház, és azóta is megy, minden rekordot megdöntve. Az előadás az utóbbi 40 évben természetesen többször is teljes felújítást ért meg és több szereposztással került a színpadra. Az egyik ilyen szereposztásnak volt a része Für Anikó is, aki 1989 és 2004 között volt a Madách Színház művésze – Bombalurina szerepét játszotta.

Az alább megtekinthető interjúban a most 60 éves színésznő említi, hogy bármilyen népszerű is a közönség körében, ő színészként nem igazán élvezte ezt az előadást. Persze hozzáteszi, hogy bizonyos előnye mégis volt annak, hogy ennyiszer kellett szerepelnie pont a Macskákban:

„Az speciel, azt az egyet a szívemből utáltam, de azt nem rejtettem véka alá sosem. Nagyon nem akaródzott már akkor sem beszállni, és ezt Szirtes Tamásnak és Seregi Lászlónak is mondtam, hogy ez az egyetlen zenés darab, amit nem szívelhetek. És ehhez képest, milyen az élet, teherbírásra meg tűrésre szoktatja az embert, hogy 327-szer játszottam a Macskákat. Ebből játszottam a legtöbbet életemben. Ez egy lecke.”

Für Anikó és a beköltözős valóságshow-k

Az interjút érdemes teljes egészében végighallgatni, hiszen rengeteg érdekes téma kerül szóba, de mindenesetre kiemelkedik egy másik meghökkentő pillanat: amikor Für Anikó a valóságshow-kat kritizálja váratlanul éles szavakkal. A színésznő felháborodása már csak azért is meglepő, mert a realityk kifejezetten régi műfajnak számítanak itthon is, bő két évtizedes múltra visszatekintve. Az első Big Brother 2002. szeptember 1-én indult a TV2-n, de Für Anikó a jelek szerint még mindig ki van akadva, hogy ez műfaj egyáltalán létezik. Érdemes az érveit meghallgatni:

„Régebben bejöttek ezek a rettenetesen perverz kukkolós műsorok, szerintem borzalmasak, amit valóságshow-nak neveznek, de a valósághoz vajmi kevés köze van. Már az előzetesétől is felfordult a gyomrom, szerintem annyira beteg dolog az egész, na mindegy, magunk között. Mindig azt mondják, hogy erre van igény, és akkor mindig az jutott eszembe, hogy gyerekek, hát akkor miért nincsenek nyilvános kivégzések?! Az mindent vinne nézettségben! Egy jó kis kerékbe törés, egy jó kis akasztás, vagy hogy ki vágja fel az anyját láncfűrésszel gyorsabban élőben...?! Ha ebből indulunk ki, hogy mire van igény, akkor nincs alja a dolgoknak. Az állat bennünk van, de az Isten is, [a kérdés az, hogy] melyiket szolgáljuk ki.”

Kattintson a play gombra most, és tekintse meg a teljes interjút!

A Való Világ 12. jelenleg fut az RTL+-on, a műsorvezető Puskás-Dallos Peti szerint a vetélkedő győztesei példát mutató személyiségek.

(Kiemelt kép: YouTube/Rangos Katalin)