Ezért sírta el magát Pásztor Erzsi élő adásban

Pásztor Erzsi 86 évesen még autót vezet.

2022. szeptember 27., 11:59

Szerző:

Pásztor Erzsit nyolcvanhatodik születésnapja alkalmából hívták meg a Mokka című műsorba. Amikor Istenes László műsorvezető megkérdezte tőle, hogy szabad-e puszit adni, a színésznő a következőt válaszolta:

„hát hogyne. Most már talán immunis vagyok mindenre.”

Az egyébként mindig vidám és jó kedélyű Pásztor Erzsi a könnyekig meghatódik a műsorban, amikor arról beszél, hogy legnagyobb meglepetésére őt még mindig ünneplik és mennyi megtiszteltetésben részesül. Például a Halhatatlanok társulatába is beválasztották:

„most halmozottan kaptam. Ezt nem is tudom, hogy minek köszönhetem. Pár hónappal ezelőtt egy színpadot neveztek el rólam Mohorán a Tolnay Klári emlékház udvarán. »Pásztor Erzsi szabadtéri színpad«! Azért ez nem egy akármilyen dolog! Na nem olyan, hogy háromfelvonásos darabokat fognak... de ott ünnepségek vannak, megünnepeljük egy-egy művész születésnapját. Olyan kis barátságos. Nagyon nagy kitüntetés ez nekem. És alighogy ez megtörtént, a Halhatatlanok. Ezek mind olyanok, ami semmiféle pénzzel nem jár, és mégis ezek a legnagyobb kitüntetések.”

Az egykori Janka néni ezen kívül többek között azt is elárulja a riportban, hogy még mindig rendszeresen vezet autót:

„persze, még vezetek is, igen. Itt majdnem elájult a gépkocsivezető, aki hozott, hogy »Jézusmárjám...!« »Ne ijedjen meg«, mondom, »már vidékre nem megyek«. Már nem... Megyek a színházba este. A Játékszínbe nem megyek kocsival, mert ott nem tudok parkolni, a belvárosba nem. De a Turay Idában még behajtóm is van egy parkolóházban.”

Íme a teljes beszélgetés.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)