Ezekért a filmekért érdemes ma bekapcsolnia a tévét

Ma este sem maradnak jó filmek nélkül a tévézők!

2021. augusztus 22., 12:36

Szerző:

Kincsem

Cool, 20:20

Blaskovich Ernő, a vagyonától megfosztott gróf alkohol és örömlányok mámorában éli feslett erkölcsű életét amikor is nagy lehetősége adódik: utolsó pénzéből egy zabolátlan de csodás lovat vásárol. Felkészíti az állatot a versenyzésre, sorra nyeri a díjakat, nemes bosszút forralva apja gyilkosa, von Oettingen báró ellen, amennyiben sikerül legyőzni a báró lovát. Azzal nem számolt viszont, hogy szerelmes lesz von Oettingen lányába, Klaraba. A legendás magyar csodaparipát bemutató film nemcsak romantikus, hanem izgalmas és humoros is egyben, ezért tökéletes választás az esti filmezéshez.

Sherlock Holmes: Árnyjáték

Film+, 19:20

Az első részben a híres nyomozó páros, Sherlock és Watson doktor ugyan megfékezték a gonoszt, de valójában az igazi fő bűnözőt csak az Árnyjáték című részben ismerhetjük meg. Moriarty professzor nagyszabású terve lángokba borítani egész Európát, és úgy tűnik egy lépéssel mindig Holmes előtt jár. A zseniális detektív azonban nem az a típus, akit könnyen át lehetne verni. A zseniális humorú, fordulatokkal teli film azoknak ajánlott, akik egészen a történet végéig szeretik latolgatni, vajon ki állhat a gaztettek hátterében, és együtt olvasni a nyomokat a főszereplővel.

A hazafi

AXN, 21:00

Benjamin Martin visszavonult háborús hősként, özvegy családapaként egyedül neveli hét gyermekét saját birtokukon. Azonban őket is eléri a függetlenségi háború, annál is inkább, mivel legnagyobb fia beáll katonának. Benjamin ellenzi nemcsak ezt, hanem a háborúskodást is, de amikor egyik fiát lelövik, a másikat pedig elfogják a vöröskabátosok, nem sokat gondolkodik beálljon-e harcolni a szabadságért. Az amerikai történelmi fikciós–háborús filmben olyan kitűnő színészek játszanak, mint Mel Gibson vagy Heath Ledger.

Mielőtt lemegy a Nap

Sony Max, 19:00

A film a Mielőtt felkel a Nap történetének folytatása, amikor is egy francia lány és egy amerikai fiú megismerkednek egy vonaton, majd közösen eltöltenek egy éjszakát Bécsben. A folytatásban kilenc évvel az első találkozás után újra összefutnak, de ezúttal Párizsban. A fiú igazi sikerkönyvet írt a közös élményeikről, éppen könyvbemutató turnén van, amikor egy könyvesbolti felolvasás alkalmával a hallgatóság soraiban megpillantja a lányt. A romantikus dráma összes jelentét Párizsban forgatták, így akik szeretik a francia fővárost, azoknak különösen tetszeni fog a film.

L’ecsó

RTL Klub, 20:00

Remy, a patkány unja, hogy fajtája ízetlen szeméten él, igazi séf szeretne lenni, azonban ez nem olyan egyszerű egy rágcsáló számára. Egy szerencsétlen eset folyamán elszakad családjától, és egy szakácskönyv, illetve képzelete segítségével arra a meggyőződésre jut, hogy ki kell próbálnia magát szakácsként. Csakhamar egy elit étterem konyháján találja magát az ottani ügyetlen mosogatófiú segítségével, aki szintén séf szeretne lenni. A fiúval ügyesen összedolgozva fantasztikus ételeket varázsolnak az asztalra, amíg egy nap le nem buknak. 

(Kiemelt kép: Shutterstock)