5+1 tény, amit csak kevesen tudnak Eva Mendesről

Eva Mendes idén tölti be az ötvenedik életévét, és bár kevesen hinnék, a gyönyörű színésznő korábban szívesen megváltoztatta volna a külsejét.

2024. március 6., 18:44

Szerző:

Ahogy azt korábban megírtuk, több híres színész lépi át az 50-et ebben az évben, köztük például Leonardo DiCaprio, Joaquin Phoenix és Eva Mendes is. Az ötödik X betöltése mindenki életében nagy fordulópontnak számít, mert akarva-akaratlanul is olyan érzésekkel tölti el az embert, hogy elérkezett az élete feléhez. Ha korábban nem, hát ilyenkor biztosan átgondoljuk, hogy sikerült-e elérnünk mindazt, amiről korábban álmodoztunk, vagy még dolgoznunk kell azon, hogy beteljesítsük a vágyaikat.

A szépséges Eva Mendes hétköznapinak egyáltalán nem mondható élete eddig tele volt fordulatokkal. Ennek alkalmából néhány kevéssé ismert érdekességet gyűjtött össze a Tények a latin színésznőről.

1. Eva Mendes szülei bevándorlók voltak 

A színésznő hivatalos neve Eva de la Caridad Méndez, 1974. március 5-én született. Kubai szülők gyermekeként látta meg a napvilágot a floridai Miamiban. A szülei azonban elváltak, ezt követően az édesanyja nevelte fel Los Angelesben.

 

2. Sosem válna meg jellegzetes anyajegyétől

Mint szinte minden gyermeket, a gyönyörű színésznőt is csúfolták gyermekkorában. Túlságosan előreálló felső fogai és az arca bal oldalán található anyajegy miatt is vált az osztálytársai célpontjává. Akkor persze úgy gondolta, amint felnőtt lesz és megteheti, mindegyik szépséghibájától megszabadul. Ám időközben sikerült elfogadnia magát olyannak, amilyen és végül mégsem vállalta a beavatkozásokat. Rájött, hogy ettől lett egyedi és különleges.  

3. Apáca akart lenni

Eva Mendes hagyományos római katolikus neveltetésben részesült, és egy darabig még azt is fontolgatta, hogy apácának áll. Az egyetemen marketing szakra járt, ami mellett még művészettörténetet készült tanulni, de egy hollywoodi ügynök felfedezte őt egy barátja portfóliójában lévő fotón.

4. Egy videóklipben láthattuk először

A színésznő már az 1990-es évek végén képernyőn volt, szórakoztatóipari karrierjének kiindulópontja egy videoklip volt. A Pet Shop Boys (Se a vida é) és az Aerosmith (Hole in My Soul) videói után Will Smith Miami című klipjében a hangjával is közreműködhetett. Hét évvel később A randiguruban már főszereplőtársként játszott együtt a hollywoodi sztárral, aki őszintén bevallotta, hogy nem emlékezett Mendesre a klip idejéből. 

5. Megjárta az elvonót

Ahogy több más világsztárnak, Eva Mendesnek is meggyűlt a baja az itallal. 2008 februárjában vonult be egy Utah államban található szanatóriumba, mert elhatalmasodtak a problémái az alkohollal és a drogokkal. Ezután életmódot váltott, a transzcendentális meditáció gyakorlója, az egészségét pedig a peszkatáriánus étrenddel őrzi.

 5+1. A filmezés helyett a családra koncentrál mostanában

Eva Mendes egy filmforgatáson ismerkedett össze Ryan Goslinggal, aki 2011 óta a párja. Sokáig nem házasodtak össze, Mendesnek az elkötelezettség és a szerelem számított, nem az aláírt papír, 2022 novemberében azonban meggondolták magukat. Egy elszólásból derült ki, hogy összekötötték az életüket. Két kislányuk született, Esmeralda 2014-ben, Amada pedig 2016-ban. A 2014-es, a férje által rendezett Lost River óta egyáltalán nem lépett kamerák elé. Saját bevallása szerint viszont nem vonult vissza, csak épp a gyereknevelésre és az üzleti feladataira koncentrál, és nem kapott olyan szerepajánlatokat, amik igazán kísértést jelentettek volna számára.

(Kép: Collection Christophel © Columbia Pictures / Gary Sanchez Productions / Mosaic See/ AFP)