A világszép Eva Mendes idén tölti be az 50-et

Több híres színész lépi át az 50-et ebben az évben, köztük például Leonardo DiCaprio, Joaquin Phoenix és Eva Mendes is – akit máig a világ egyik legszebb latin nőjének tartanak.

2024. február 8., 10:57

Szerző:

Itt az idő, hogy Eva Mendes megbarátkozzon az 50-es számmal, ugyanis a kubai–amerikai származású színésznő március 5-én lép az újabb életszakaszba. Ryan Gosling párja elvált szülők gyermekeként nevelkedett Los Angelesben, és színészettel csak azt követően kezdett el foglalkozni, hogy egy menedzser meglátta a képét az egyik barátja portfóliójában – írja a tenyek.hu.

Kezdetben főleg reklámokban, videóklipekben tűnt fel, köztük az Aerosmith, a Pet Shop Boys és Will Smith klipjében is. 24 éves volt, amikor megkapta első szerepét az 1998-as A kukorica gyermekei 5.: A sikolyok földje című, Stephen King regénye alapján készült filmben. Színésznőként együtt játszott például Steven Segallal a Sebhelyekben, amelyben szinkronizálták őt, mivel a producer azt mondta, a hangja alapján nem tűnik túl intelligensnek. Az áttörést végül a 2001-es, Kiképzés című filmmel érte el, ami arra sarkallta, hogy ne mondjon le erről a pályáról.

A Kiképzés további felkérésekhez vezetett, így alakíthatott a Halálosabb iramban, a Volt egyszer egy Mexikó, az Időzavarban, a Túl közeli rokon, A szellemlovas és a Túl a fenyvesen filmekben. A világ egyik legszebb latin származású nőjének tartják őt, gyakran hivatkoznak rá szexszimbólumként, amivel ő is tisztában van. Sőt, korábban arról beszélt, részben neki köszönhető, hogy ez így alakult – írja a lap.

„Azt hiszem, időnként csak eljátszom, hogy szexi vagyok. És van, amikor nem”

– nyilatkozta még egy 2011-es interjúban. Egy 2010-es beszélgetés során pedig így fogalmazott:

„szeretném, ha ez nem korlátozná a karrieremet. Ez az életem része, de csak másodlagos szempontból.”

(Kiemelt képünk forrása: Eva Mendes Instagramja)