Berki Mazsit támadják, mert a 6. hónapban van és súlyzókkal edz

Berki Krisztián neje azonban úgy tudja, a sportoló kismamák gyerekei intelligensebbek lesznek.

2021. július 21., 14:35

Szerző:

Berki Renáta jelenleg terhes, és az Instagramon posztolt arról videót, hogy súlyzókkal edz. A jelenleg a vezetéstől eltiltott Berki Krisztián neje, aki Mazsi becenéven is ismert, a hatodik hónapban jár most, és eddig 7 kilót hízott a várandóssága alatt, de ma reggel az RTL Klub Reggeli című műsorában beszélt arról, hogy a pozitív visszajelzések mellett számos negatív hozzászólást is kapott ezzel kapcsolatban. A következő példákat említette:

Miért edzem, nem jött össze a baba, és akkor most kezdesz edzeni, nem vigyázol, majd úgyis elveszíted, el fogsz vetélni – ilyen is van. De a másik oldala, amikor jönnek a nőnek a férfi tagja, és akkor: az én feleségem is edzett, miért kell bántani?! Van pro és kontra is.

Berki Renáta a nőgyógyászával együtt szerepelt a műsorban, és mindketten azt mondják, hogy a terhesség miatt nem kell abbahagyni az edzésre járást, csak alkalmazkodni kell a változásokhoz. A kismama a következőket mondta:

Járok egy popsiedzésre – ez a hivatalos megnevezése. Ez 30 perc kardióból áll, lépcsőzés lábsúlyokkal meg mindenféle gyakorlatokkal, és 30 perc pedig rendes gyakorlatok, amik a különböző testrészeinket formálják meg. Az elején ezt nagy súlyokkal végeztem, ezt most már lecsökkentettem, de ugyanúgy guggolok, ugyanúgy csinálok mindent, mint a többiek, csak abban a mértékben, amit én elbírok. Ha feszülést érzek, akkor abbahagyom a gyakorlatot, és mást csinálok helyette.

Berki Mazsi azt mondja, 3 éves kora óta sportol, 7 éves kora versenyszerűen sportol. Öttusázott, háromtusázott, karate-Európabajnok is lett, 2-3 éve még bokszmérkőzésre készült, és azt mondja, hogy aki korábban nem edzett, az természetesen ne állapotosan kezdje el, de a korábbi mozgást odafigyelve és a nőgyógyásszal konzultálva lehet folytatni, amit maga a nőgyógyász is megerősít. A várandósság alatti sportról, annak vérkeringés-élénkítő hatására hivatkozva, a következőket mondja még Berki Krisztián neje az alábbi interjúban:

Én azt olvastam egyébként, hogy azok a kisbabák, akikkel az anyukájuk sportol, okosabbak és intelligensebbek is lesznek.

A beszélgetés alább tekinthető meg.