Ezt az 5 filmet biztosan nem érdemes kihagyni szombat este

Íme a legjobb filmek, amiket a nemzeti ünnep estéjére kínálnak a csatornák.

2021. október 23., 16:27

Szerző:

Az október 23-i megemlékezés jegyében a romantikus vígjátékokon és az izgalmas akcióval dúsított thrilleren kívül a történelmi eseménnyel foglalkozó, szórakoztató filmeket is hoztunk mai válogatásunkban.

Szabadság, szerelem Duna TV, 19:40

1956-ban Magyarország a Szovjetunióban a vasfüggöny mögött nagy dolgokra készül. Vízilabda válogatottunk verhetetlen, a csapat a melbourne-i olimpiára edz, hogy ott vághassanak vissza a szovjeteknek. Budapesten azonban kitör a forradalom, a pólócsapat sztárja, Karcsi és barátja, Tibi is belekeveredik az utcai zavargásokba. Karcsi az utcán megpillantja Vikit, a harcias egyetemista lányt, akivel ott lesznek a Rádió ostrománál és a Kossuth téren. Andy Vajna nagy sikerű magyar filmjében a főszerepet Dobó Kata és Fenyő Iván játssza.

Nász-ajánlat Cool, 20:30

Margaret egy New York-i könyvkiadó főszerkesztője, rendkívül sikeres, szigorú személyisége miatt azonban nem szeretnek vele dolgozni a kollégák. Kanadai állampolgár lévén tartózkodási engedélye nincs az államokban, így azt hazudja a hatóságoknak, hogy éppen házasodni készül, a vőlegénye pedig a mit sem sejtő asszisztense, Andrew. A kezdeti meglepettség után Andrew feltételekkel ugyan, de segít főnökének, elutaznak a családjához, ahol aztán persze borul a bili. Sandra Bullock és Ryan Reynolds a film két sztárja.

1945 RTL2, 23:20

A második világháború végén, 1945 nyarán egy kelet-magyarországi faluban járunk, az országban a megszálló német csapatok helyét a szovjetek veszik át. A faluban Szentes István jegyző fiának az esküvőjére készülnek, de jön a meglepetés: a menyasszony korábbi vőlegénye éppen hazatér a fogságból. Ráadásul visszatérnek az elhurcolt zsidók is, akik a jogos tulajdonosai a helyi drogériának, amit Szentes a fiának szánt. Ahogy térnek vissza az emberek a faluba, úgy derülnek ki a hazugságok és bűnök, ezért sokaknak gyökeresen megváltozik az élete. A filmet 2017-ben mutatták be Rudolf Péter, Szabó Kimmel Tamás és Sztarenki Dóra főszereplésével.

Téboly Mozi+, 21:00

Rachelnek rendkívül nehézen indul a napja. A fiatal anyuka reggel elaludt, a gyereke emiatt elkésik az iskolából, ő a munkából, a volt férje a válási egyezség részeként el akarja venni a házat, amiben élnek. A reggeli dugóban a nő ledudál egy kamionsofőrt, akiről nem is sejti, hogy egy labilis állapotú ámokfutó. A férfi elméje elborul, fejébe veszi, hogy mindent megtesz, hogy a nő a legrosszabb napját élje át. Russell Crowe a főszereplő bőrébe bújva megmutatja, milyen az, amikor igazán ideges.

Az 50 első randi Sony Movie Channel, 19:00

Henry a mesés Hawaii-on tengeti az életét, elvből nem kezd helyi lányokkal, azonban egy nap a büfében találkozik a rendkívül helyes Lucyvel, akivel azonnal közös hullámhosszon vannak. A véletlen, ám jó hangulatú randi során a srác fülig szerelmes lesz a lányba, másnap viszont kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik az előző nap eseményeiből, mert egy korábbi baleset miatt sérült a rövidtávú memóriája. A fiúnak nincs más választása, ha a lányt akarja, akkor minden nap újra és újra meg kell hódítania. Drew Barrymore és Adam Sandler próbálják játékukkal belopni magukat a nézők szívébe.

(Kiemelt kép: Shutterstock)