US Open: Babos és Bondár a páros nyitókörében búcsúztak

Babos Tímea és Bondár Anna búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyének első fordulójában, csütörtökön.

2023. szeptember 1., 07:04

Szerző:

A 32 közé jutásért vívott találkozón a magyar kettős a Viktorija Azarenka, Beatriz Haddad Maia fehérorosz, brazil duó ellen lépett pályára. Mindkét fél hozta elsőre saját adogatását, ezt követően azonban sorozatban négy játékot a fogadók nyertek. A hajrában az újabb brék Azarenkáéknak jött össze, akik így 53 perc elteltével szettelőnybe kerültek.

A második felvonás rögtön a magyar páros elvesztett szervagémjével kezdődött, és ezután sem termett babér Bondáréknak, akik sem adogatóként, sem fogadóként nem nyertek játékot az alig 34 perces második játszmában.

Eredmény:

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Viktorija Azarenka, Beatriz Haddad Maia (fehérorosz, brazil)-Babos Tímea, Bondár Anna 6:3, 6:0

később:

férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Fucsovics Márton, Alexei Popyrin (magyar, ausztrál) - Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (francia) 20.55

(Kiemelt képünk: Bondár Anna az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2022. január 18-án. MTI/EPA/Jason O'Brien)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.