Ismét magyar a cselgáncs-világbajnokság negyeddöntőjében

A hatvanhárom kilogrammos Özbas Szofi bejutott a negyeddöntőbe szerdán a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

2023. május 10., 14:46

Szerző:

A huszonegy éves magyar cselgáncsozó a nyolcaddöntőben a venezuelai Anriquelis Barriosszal szállt szembe, akivel 2/1-re állt a győzelmi mérlege, az egyetlen vereséget a 2021-es budapesti vb-n szenvedte el dél-amerikai riválisától. A 29 éves ellenfél két-két ezüstöt és bronzot gyűjtött eddig a Pánamerikai bajnokságokon.

Negyedik ütközetük négyperces mérkőzésideje csak három intést hozott, ebből az egyre lassabban mozgó Barrios kapott kettőt. Braun Ákos szövetségi kapitány is jelezte az edzői székből a BHSE dzsúdósának, hogy az ellenfél elfáradt. A meccs a hosszabbítás második percében ért véget, amikor az Európa-bajnoki harmadik magyar leszorította riválisát, s innen már nem volt menekvés Barrios számára. Özbasra a nyolc között a holland Joanne van Lieshout vár. 

(Kiemelt képünkön: Özbas Szofi 2022-ben. Fotó: Nikolay DOYCHINOV / AFP)

 

Hazánkat az a megtiszteltetés érte, hogy július 11-én, a franciaországi Sens városában Kollár Zsuzsanna tatai amatőr sportoló is vihette az olimpiai fáklyát. A hagyományoknak megfelelően 2024. április 16-án a görögországi Olümpiában gyújtották meg az olimpiai lángot és indult útjára a fáklya, amelyet mintegy tízezer futó visz el váltóban az olimpia helyszínére, Párizsba.

 

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.