Ismét magyar a cselgáncs-világbajnokság negyeddöntőjében

A hatvanhárom kilogrammos Özbas Szofi bejutott a negyeddöntőbe szerdán a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

2023. május 10., 14:46

Szerző:

A huszonegy éves magyar cselgáncsozó a nyolcaddöntőben a venezuelai Anriquelis Barriosszal szállt szembe, akivel 2/1-re állt a győzelmi mérlege, az egyetlen vereséget a 2021-es budapesti vb-n szenvedte el dél-amerikai riválisától. A 29 éves ellenfél két-két ezüstöt és bronzot gyűjtött eddig a Pánamerikai bajnokságokon.

Negyedik ütközetük négyperces mérkőzésideje csak három intést hozott, ebből az egyre lassabban mozgó Barrios kapott kettőt. Braun Ákos szövetségi kapitány is jelezte az edzői székből a BHSE dzsúdósának, hogy az ellenfél elfáradt. A meccs a hosszabbítás második percében ért véget, amikor az Európa-bajnoki harmadik magyar leszorította riválisát, s innen már nem volt menekvés Barrios számára. Özbasra a nyolc között a holland Joanne van Lieshout vár. 

(Kiemelt képünkön: Özbas Szofi 2022-ben. Fotó: Nikolay DOYCHINOV / AFP)

 

Elsőként a szerb Novak Djokovic jutott döntőbe a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében, miután a világelső spanyol Carlos Alcaraz sérülés miatt csak két szetten át tudott méltó ellenfele lenni a pénteki elődöntőben.

 

Már a 19. században sem értette a széles nyilvánosság, miért kell óriási kockázatot vállalva a hegycsúcsok meghódítására indulni. A 24.hu ennek megértésére tett kísérletet Mécs László és Ács Zoltán egykori expedíciós hegymászók segítségével.

2023. június 8., 19:26

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) csütörtöki rendkívüli tisztújító közgyűlésén az 52 éves Kovacsics Imrét, a SPA Hungary Holding Zrt. tulajdonos-vezérigazgatóját választották meg elnöknek.