Fantasztikusan szerepelt a svájci világkupán a magyar ejtőernyős válogatott

Varga Tamás összetettben az első.

2021. szeptember 27., 19:55

Szerző:

Kilencedik helyen végzett az ejtőernyős válogatott Svájcban a világkupán – írta meg a honvedelem.hu. A Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja is részt vett a világkupa-sorozat utolsó állomásán Locarnóban. A csapat az összetett versenyben a kilencedik helyen végzett, míg egyéni megmérettetésben Varga Tamás az ötödik helyet szerezte meg mester kategóriában. A zászlós így az éves összetett versenyben az első helyen végzett Hirschler Gábor zászlós és a cseh Jiri Gechnuk előtt.

Éves szinten a csapat az ötödik helyen végzett. A dobogó élére a német válogatott állhatott fel, a második helyet a csehek csapatai, míg a negyediket az olasz együttes tudhatta magáénak. Bánszki Tamás százados, a csapat edzője elmondta, hogy egy új ugróval kellett nekivágniuk az új kihívásoknak.

„Sok kiváló egyéni eredmény született az év folyamán, két junior korú ugrónk sokat fejlődött a szezon során. Az előttünk álló katonai ejtőernyős világbajnokságig még csiszolnunk kell az újoncok teljesítményén a hátralévő felkészüléseken, Qatarban pedig mindent megteszünk a jó szereplés érdekében” – hangsúlyozta. A csapat egyszer már állt a dobogó tetején világbajnokságon.

(Kiemelt kép: a magyar ejtőernyős válogatott csapat. Fotó: honvedelem.hu)