Roland Garros – Djokovic a férfi egyes első döntőse

Elsőként a szerb Novak Djokovic jutott döntőbe a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében, miután a világelső spanyol Carlos Alcaraz sérülés miatt csak két szetten át tudott méltó ellenfele lenni a pénteki elődöntőben.

 

2023. június 9., 20:55

Szerző:

A mérkőzés első két játszmája hatalmas küzdelmet hozott: az elsőt a 36 éves, 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Djokovic nyerte 57 perc alatt, majd 20 esztendős riválisa még szorosabb küzdelemben, 72 perc alatt egyenlített.

A harmadik szett második játékának végén a spanyolok US Open-bajnoka megsérült, lábát fájlalta és innentől láthatóan nem volt már százszázalékos. Nem adta fel a mérkőzést, de ekkor már nem tudott méltó ellenfele lenni riválisának, aki végül 3 óra 23 perc alatt jutott tovább.

A kétszeres párizsi bajnok Djokovic hetedik alkalommal játszhat finálét vasárnap a salakpályás Grand Slamen, és amennyiben nyer, 23. GS-diadalával egyedüli rekorder lesz.

A férfi elődöntő eredménye: Djokovic (szerb, 3.)–Alcaraz (spanyol, 1.) 6:3, 5:7, 6:1, 6:1; később: Ruud (norvég, 4.)–Zverev (német, 22.) 18.50.

(Kiemelt kép: a szerb Novak Djokovic a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik a férfi egyes elődöntőjében a 2023-as francia nyílt bajnokság tizenharmadik napján a párizsi Roland Garros Stadionban, 2023. június 9-én. Fotó: Anadolu Ügynökség az AFP-n keresztül)