Robbantás rázta meg a Dakar-ralit

A szervezők szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be.

2022. január 3., 10:08

Szerző:

David Castera, a Dakar-rali igazgatója bejelentette, hogy az idei év hátralévő részében szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be, miután a rendezvény előtt robbanás történt egy segélykamionban – közölte vasárnap a DirtFish.

2020 és 2021 után ismét Szaúd-Arábia ad otthont a január 14-ig tartó Dakar-ralinak, amelyen több kategória képviselői versenyeznek a világ legnehezebbnek tartott tereprali-viadalán – írja cikkében a 24.hu, akik szerint ugyan a verseny már tart, a szervezők csak most hoztak nyilvánosságra egy balesetet.

A robbanás a kamion motorjában történt, feltehetően terrortámadás következtében. A kamion ezt követően kigyulladt.

Castera a szombati napot követően megerősítette, hogy egy versenyző, Philippe Boutron megsérült. A lábán keletkezett a súlyos sérülés, őt azonnal meg kellett műteni. Castera azt is hozzátette, hogy a szaúd-arábiai rendőrség vizsgálatot folytat.

„Nem zárhatjuk ki, hogy a robbanás előre eltervezett volt, ezért döntöttünk úgy a szaúdi hatóságokkal együtt, hogy a verseny idejére szigorúbb biztonsági intézkedéseket léptetünk életbe. Addig is várjuk a további részleteket arról, hogy mi történt valójában”

– nyilatkozta az igazgató.

(Kiemelt kép: 2022.01.02. A KAMAZ-Master versenyzője, Andrej Karginov a Dakar 2022 rali első szakaszán Szaúd-Arábiában. Fotó: Flavien Duhamel / www.kamazmaster.ru / Sputnik via AFP)