Öttusa Eb – Jól vívtak a magyarok

Jól szerepeltek az elődöntős magyarok a pénteki vívásban a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi versenyében.

2022. szeptember 16., 20:41

Szerző:

A leghatékonyabban Bereczki Richárd vívott, aki 22 ellenfelét győzte le és 13-tól kapott ki, ezzel a második legjobb eredményt érte el két társával holtversenyben. Alig maradt el tőle Demeter Bence, az egyéniben kétszeres Eb-bronzérmes öttusázó, aki székesfehérváriként abszolút hazai pályán versenyez, 21/14-gyel zárt, ami - ugyancsak holtversenyben - az ötödik legjobb eredmény volt. 

A 36 fős mezőny első felében végzett Böhm Csaba és a júliusi világbajnokságon egyéniben bronzérmes Szép Balázs is: mindketten 19 győzelmet arattak és 16 vereséget szenvedtek, amivel – öt társukhoz hasonlóan – a 14. eredményt érték el.

Szép, Demeter és Bőhm az idei vb-n csapatban ezüstérmes volt. 

A körvívás, vagy másképpen rangsoroló vívás alapvetően befolyásolja a verseny további alakulását, mert az eredményt magukkal viszik az öttusázók a további szakaszokba, így a szombati elődöntőbe – ahol két 18-as csoportban zajlanak majd a küzdelmek –, illetve a 18 továbbjutó a vasárnapi fináléba is. 

Pénteken még a nők elődöntője szerepel a programban, szombaton pedig a férfi elődöntőre kerül sor.

(Kiemelt képünk: Tamás József (b) és a bolgár Radoslav Stoychev a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi váltó vívás versenyszámában az MKOSZ Edzőközpontban 2022. szeptember 13-án. MTI/Bodnár Boglárka)