Nerpel és Vég is a bronzért küzdhet

Nerpel Gergely és Vég Zsombor is a bronzéremért küzdhet a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadal vasárnapi zárónapján.

2022. július 10., 17:10

Szerző:

A 90 kilogrammos Nerpel a negyeddöntőben a francia Christian Parlatival csapott össze, aki végig kézben tartotta a meccset, és 1:25 perccel a vége előtt egy hátsó gáncsra vazaarit kapott. Ezután leszorította a TFSE 21 éves dzsúdósát, aki vereségével a vigaszágra került. Ott a tadzsik Komronsoh Usztopirion várt rá, aki kevés ellenállást tanúsított, első dobáskísérletét Nerpel megkontrázta, és leszorította riválisát, ahonnan már nem volt menekvés a tadzsik számára. 

Nerpel a harmadik helyért a georgiai Beka Gviniasvilivel találkozik. 

A 100 kilós Vég a negyeddöntőben elszenvedett veresége után a bronzéremig tartó vigaszágra került, ahol első ellenfele a georgiai Onisze Szaneblidze volt. A 20 éves ceglédi versenyző két perc elteltével egy válldobásra vazaarit kapott, majd nyolc másodperccel a vége előtt a rivális kiemelte és földre vitte őt, amiért először vazaarit jelzett a bíró. Videózás következett, s végül a mérkőzésvezető visszavonta az ítéletet, így Vég is a harmadik helyért küzdhet meg a Papp László Sportarénában. Ott a dán Mathias Madsen vár rá.

(Nerpel Gergely (j) és a finn Klen Kristofer Kaljulaid a férfi 90 kg-os súlycsoport második fordulójában az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-cselgáncsversenyen a Papp László Budapest Sportarénában 2022. július 10-én. MTI/Illyés Tibor)

22:01

A Ferencváros házigazdaként 3-1-re kikapott az azeri Qarabagtól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel elveszítette a párharcot és az Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó körében folytatja szereplését.

Minden idők egyik legnagyobb brazil Jiu-Jitsu-bajnokát, Leandro Lo-t agyhalottnak nyilvánították, miután egy São Paulo-i klubban fejbe lőtték. Lo minden idők egyik legsikeresebb Jiu-Jitsu sportolója volt, aki nyolcszor nyert világbajnokságot.