Nagy Tímea: Nehéz lesz tényszerűen alátámasztani, hogy mi történt Cseh Laciékkal

A Mesterhármas hatodik epizódjában Turi György körül kialakult úszóbotrányról beszélgettek vendégeink. 

2021. november 16., 06:25

Szerző:

Az olimpia után Cseh László úszó mentális és fizikai abúzusról nyilatkozott Turi György mesteredző pedagógiai módszerei kapcsán, melyet követően több bántalmazott sporttársa is elmesélte a maga történetét. A Magyar Úszószövetség vezető testülete úgy döntött, hogy egy öt tagú bizottságot hoz létre, amely a közeljövőben meghallgatja valamennyi érintettet és jelentést készít a történtekről. Turi György bejelentette, mindenben támogatja a bizottságot és a jelentés elkészültéig önként felfüggeszti tevékenységét mint a szövetség szakmai alelnöke és az edzőbizottság elnöke. Ennek kapcsán Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok vívónk azt mondta, hogy itt már nagyon nehéz lesz kideríteni, mi történt. „Valami történt, az biztos, hogy aztán ezt tényszerűen valaki alá tudja-e támasztani, az nagyon nehéz." 

Borsos Attila szóba hozta azt a szempontot, hogy ugyan sokan nem tudják a mostani kort összehasonlítani a régi nevelési módszerekkel, de vajon akkoriban volt-e lehetőségük a fiatal sportolóknak, hogy azt mondják: köszönöm, ebből nem kérek? Gundel Takács Gábor feltette a kérdést: „nem kellene-e azt csinálni, hogy akit bántottak, ütöttek, annak két hónapja van, mondjuk december 31-ig, hogy lesz szíves feltenni a kezét, és utána csend?" A műsorvezető felvetésével sem Borsos Attila, sem a műsorban először szereplő Hrutka János nem értett egyet, lelki folyamatok nem sürgethetőek, Cseh Laci is vélhetően azért nem állt elő korábban ezzel a vallomással, mert még olimpiai bajnok akart lenni. 

A műsorban ezen kívül szó volt Csányi Sándor MLSZ-elnök nyilatkozatáról, mely szerint csökkenteni kellene a labdarúgó első osztály létszámát, vénaszkennerrel lehetne megoldást találni a huliganizmus visszaszorítására és növelni kellene a magyar játékosok arányát az élvonalban. A labdarúgó akadémiai rendszer és a Magyar Kézilabda Szövetség rossz döntéseiről is vitáztak a Mesterhármas hatodik adásában, amelyet ma 19:00 órakor láthatnak a 168 Facebook oldalán és Youtube csatornáján.

 

(Kiemelt kép: 168-grafika)