Műkorcsolya: a magyar színekben versenyző Vlasenko 24. lett

A francia Adam Siao Him Fa nyerte a férfiak versenyét a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az orosz születésű, de magyar színekben versenyző Vlasenko Alekszandr 24. helyen végzett.

2023. január 27., 21:59

Szerző:

A 22. születésnapját jövő kedden ünneplő győztes aranyérméhez kétség sem férhetett, mert már a szerdai rövidprogram után több mint tíz ponttal vezetett, s bár a kűr során egyszer elesett, de így is fölényesen, közel nyolc ponttal előzte meg a 2019-ben bronzérmes olasz Matteo Rizzót. A harmadik a svájci Lukas Britschgi lett. Az Elvis Presley válogatására korcsolyázó Vlasenko jól kezdte a szabadprogramot, a háromfordulatos Axel után sikerült a két tripla, majd a két dupla ugrásból álló kombinációja is.

Ezt követően azonban kisebb technikai hibák tarkították a produkcióját mind az ugrásoknál, mind a forgásoknál, azonban nem esett el. A magyar versenyző megközelítette pályafutása legjobbját a kűrben – csak 2,5 ponttal maradt el tőle –, de így sem tudott előrelépni a 24. helyről.

Szombaton déltől – Láng Júliával – a női kűrrel, majd 17.30-tól a jégtáncosok szabadkorcsolyázásával – amelyben Ignateva Mariia és Szemko Danijil Leonyidovics is érdekelt - zárul a kontinensviadal versenyprogramja. Vasárnap a legjobbak számára a gálára kerül sor.

(Kiemelt kép: Alekszandr Vlasenko a műkorcsolya Európa-bajnokság férfi szabadkorcsolya programjában 2023. január 27-én a finnországi Espooban. Antti Hämäläinen / Lehtikuva / AFP)