Elhoztuk az ultramaraton-futó vb-t: mind a négy aranyérmet bevasalták magyarok

Mind a négy aranyérmet magyarok szerezték meg az angliai Gloucesterben rendezett 48 órás ultramaraton-futó világbajnokságon.

2023. augusztus 14., 12:39

Szerző:

A szervezők tájékoztatása szerint a férfiak versenyét Beda Szabolcs (Sashegyi Gepárdok) nyerte, aki két nap alatt 390,8 kilométert futott. A nők versenyében Brown Viktória (Balatonfüredi Atlétikai Club) győzött, ő 48 óra alatt 349,6 kilométert teljesített.

A női csapatversenyt Magyarország nyerte, mivel az első tíz között még három magyar versenyző végzett Drábik Krisztina, Hornyánszki Christiane és Ignácz Mariette személyében. A férfi csapatversenyben ugyancsak Magyarország diadalmaskodott, mert a második magyar futó, Fodor Szilárd is az első tíz között zárt. A következő 48 órás vb-t jövő májusban Balatonfüreden rendezik.

(Kiemelt képünkön: az aranyérmesek. Fotó: ELTE Sashegyi Gepárdok Facebook oldala)

Tegnap 20:29

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Losonczi Dávid ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi birkózó-világbajnokság zárónapján.

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíjon, ezzel az osztrák istálló megvédte vb-címét a konstruktőrök között.