Merkely Béla dolgozik Tokióban, és szurkol közben a magyaroknak

A nézőtérről jelentkezett be a Semmelweis Egyetem rektora. 

2021. július 25., 16:18

Szerző:

Merkely Béla a Facebookon osztott meg néhány fotót arról, hogy kint van Tokióban, és a helyszínen szurkol a magyaroknak. A Semmelweis Egyetem rektora arról írt, hogy izgalmas és küzdelmes pillanatokat élt át. Elvileg az olimpiát idén nézők nélkül rendezik. Merkely Béla a FINA Sports Medicine Committee tagja, ezért utazhatott a helyszínre.

A Semmelweis Egyetem rektora a helyszínen szurkol a magyaroknak a tokiói olimpián, miközben az egészségügyi team csapat tagjaként dolgozik. Amúgy csak a vizes számok versenyzőinek tud szurkolni. De nem egyedül van, négy másik férfival – akik edzők – szurkolt Tokióban. Merkely Béláék az úszószámok épületéből jelentkeztek be a Facebookon. A professzor azt írta:

„Ma nem sikerült az újabb arany, de így is izgalmas és küzdelmes pillanatokat élhettünk át Tokióban. Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen nyújtott negyedik helyére nagyon büszke vagyok, akárcsak Siklósi Gergely ezüstérmére, amit a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében sikerült elhoznia. De az olimpia folytatódik! Szurkoljunk együtt a 4x100-as férfi gyorsváltónak (Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Németh Nándor, Bohus Richárd), akik a mai napon döntőbe jutottak! Hajrá magyarok!”

A tavalyról elhalasztott olimpiát egyébként nézők nélkül rendezik meg a koronavírus-járvány miatt. A Merkelyék alapvetően azért tudtak szurkolni a helyszínen, mert ott dolgoznak.

Frissítés: Merkely Béla július 22-én azt írta a Facebookon, hogy a FINA Sports Medicine Committee tagjaként utazik Tokióba. 

Cikkünk megjelenése után a Semmelweis Egyetem az alábbi helyreigazítást kérte: „A nézők nélkül rendezik meg az olimpiát, Merkely Béla mégis ott van a helyszínen” című cikkünkben azt a hamis látszatot keltettük, mintha Merkely Béla jogtalan előnyökhöz jutva lenne ott az olimpián, miközben a szerkesztőség birtokában volt az az információ, hogy a professzor a FINA Sports Medicine Committee tagjaként (akkreditált sportorvosként) dolgozik a helyszínen, Merkely Béla elnézését kérjük”.

(Kiemelt kép: Merkely Béláék Tokióban 2021. július 25-én. Fotó: Merkely Béla Facebook-oldala)