Megválasztották 2022 legjobb szövetségi kapitányát

Az argentin Lionel Scalonit választotta 2022 legjobb szövetségi kapitányának a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.

2023. január 8., 13:36

Szerző:

Fölényes győzelmét azzal alapozta meg a szakember, hogy - a Copa América 2021-es megnyerése után - a Lionel Messi fémjelezte argentin nemzeti válogatottal diadalmaskodott a múlt ég végi katari világbajnokságon. 

Scaloni mögött másodikként az IFFHS-nél 2020-ban első francia Didier Deschamps végzett, aki nemzeti együttesét 2022-ben vb-ezüstig vezényelte. A francia alakulat csak a büntetőpárbajban maradt alul az argentinokkal szemben a döntőben.

A harmadik helyet a nemzetközi szervezet voksolásán a Katarban a világbajnoki bronzmeccset a horvátokkal szemben elveszítő marokkói válogatott szövetségi kapitánya, Valid Regragui érdemelte ki. Ő az első afrikai szakvezető, aki a legjobb háromban végzett.  Az első tízbe két légiós, a szaúdiak francia, valamint a dél-koreaiak portugál szövetségi kapitánya, Hervé Renard és Paulo Bento fért be.

(Fotó: FRANCK FIFE / AFP)