Megválasztották 2022 legjobb szövetségi kapitányát

Az argentin Lionel Scalonit választotta 2022 legjobb szövetségi kapitányának a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.

2023. január 8., 13:36

Szerző:

Fölényes győzelmét azzal alapozta meg a szakember, hogy - a Copa América 2021-es megnyerése után - a Lionel Messi fémjelezte argentin nemzeti válogatottal diadalmaskodott a múlt ég végi katari világbajnokságon. 

Scaloni mögött másodikként az IFFHS-nél 2020-ban első francia Didier Deschamps végzett, aki nemzeti együttesét 2022-ben vb-ezüstig vezényelte. A francia alakulat csak a büntetőpárbajban maradt alul az argentinokkal szemben a döntőben.

A harmadik helyet a nemzetközi szervezet voksolásán a Katarban a világbajnoki bronzmeccset a horvátokkal szemben elveszítő marokkói válogatott szövetségi kapitánya, Valid Regragui érdemelte ki. Ő az első afrikai szakvezető, aki a legjobb háromban végzett.  Az első tízbe két légiós, a szaúdiak francia, valamint a dél-koreaiak portugál szövetségi kapitánya, Hervé Renard és Paulo Bento fért be.

(Fotó: FRANCK FIFE / AFP)

Tegnap 17:29

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát.