Maratoni kajak-kenu vb: Kiszli Vanda sorozatban ötödször nyert

Kiszli Vanda sorozatban ötödször nyerte meg a kajak egyesek versenyét a maratoni kajak-kenu világbajnokságon, a dániai Vejen Koldingban, ahol szombaton négy felnőtt és egy ifjúsági szám küzdelmeit bonyolították le.

2023. szeptember 3., 07:24

Szerző:

A magyar szövetség honlapja szerint Kiszli magabiztos pályával védte meg címét a 24,3 kilométeres versenyben, ezzel pályafutása nyolcadik vb-címét ünnepelhette. Czéllai-Vörös Zsófia is az élbolyban haladt, ő végül a hetedikként zárt.

A kenus Kövér Márton óriási hajrát követően ezüstérmes lett C-1 21 kilométeren. A BHSE kilencszeres világbajnoka sorozatban harmadszor lett második egyesben. Ugyanebben a számban Simon Sebestyén a hetedik helyen rúgta be a hajóját és Hegedűs Karolina is ugyanezt a pozíciót szerezte meg a nők hasonló számában.

Férfi K-1-ben (27,6 km) két fiatal képviselte a magyar színeket, Sellyei Csanád 12., Péli Zalán 19. lett.

Az ifjúságiak éremgyűjteményét Kékesi Árpád gyarapította tovább, miután K-1 21 kilométeren a harmadik helyen ért a célba.

A magyar küldöttség így a zárónap előtt hat arany-, három ezüst- és négy bronzéremnél jár, amellyel továbbra is vezeti az éremtáblázatot.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Kajak-Kenu Szövetség)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.