Lucz Dóra és Kárász Anna is a középfutamban

Lucz Dóra és Kárász Anna is bejutott a keddi középfutamba a kajak egyes 200 méter hétfői előfutamából a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén.

2021. augusztus 2., 03:27

Szerző:

Az ötkarikás lebonyolítás szerint az első pályáról nem lehet egyből a döntőbe kvalifikálni, az első, illetve második hellyel azonban megspórolható az úgynevezett reményfutam.

A magyarok közül az UTE 26 éves, háromszoros Európa-bajnok sportolója, Lucz szállt vízre elsőként a Sea Forest Kajak-Kenu Pályán és egy futamgyőzelemmel mutatkozott be, azaz neki a hétfői program második szakaszában már nem kell versenyeznie.

"Úgy érzem, hogy ez egy jó első pálya volt. Tudtam, hogy szoros lesz, számítottam, rá, hogy Marta (Walczykiewicz) és Linnea (Stensils) is gyorsak lesznek, és nagyon örülök, hogy sikerült egyből kvalifikálnom magam a holnapi középfutamba. Szoros volt a befutó, de bíztam benne, hogy elöl vagyok" - nyilatkozott Lucz Dóra.  

Rögtön a következő futamban a szegediek négyszeres világbajnokáért, Kárászért lehetett szorítani, aki tisztán másodikként ért célba a spanyolok klasszisa, Teresa Portela mögött, így ő is kihagyhatja a reményfutamot.

A K-1 200 méter középfutamát és döntőjét kedden rendezik.

A hétfői folytatásban még öt magyar egység mutatkozik be.

(Kiemelt kép: Szolnok, 2021. július 21. Lucz Dóra kajakozó, a tokiói olimpiára utazó csapat tagja a szolnoki edzőtáborban, a Holt-Tiszai Vízisport Telepen 2021. július 21-én. MTI/Bruzák Noémi)

 

Az ETO rekordot jelentő, 60 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 52 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.