Újabb hat érem, tarolnak a magyar versenyzők a küzdősportban

Sportolóink hat érmet, négy aranyat és két bronzot szereztek a pénteki versenynapon a Rijádban zajló Küzdősportok Világjátékán.

2023. október 28., 11:21

Szerző:

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) beszámolója szerint a kick-boxosoknál három, a szkanderosoknál pedig egy elsőségnek örülhetett a küldöttség, ezen kívül mindkét sportágban volt még egy-egy harmadik helyezés, így Magyarország jelenleg hat arannyal és négy bronzzal az éremtáblázat nyolcadik helyén áll a Küzdősportok Világjátékán.

Kick-boxban – point fightingban – a nők 65 kilogrammos súlycsoportjában Busa Andrea, a férfiaknál pedig Zajácz Bence (69 kg) és Fésű Lajos (79 kg) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Kondár Anna (70 kg) harmadikként zárt. A kick-boxos éremátadók között volt Király István, a sportág európai szövetségének elnöke is.

A paraszkanderos Simon Dániel álló kategóriában szerzett aranyérmet, míg a hétszeres világbajnok, tizennégyszeres Európa-bajnok Kőváriné Ivánfi Brigitta harmadik lett a 65 kilósoknál. Barzsó Henrietta ugyanebben a súlycsoportban negyedikként zárt. A multisport verseny első szkanderos napján a balkezes küzdelmeket rendezték meg. Az aranyérmet Csabai Attilától, a hazai szövetség elnökétől vehette át Simon Dániel.

A 120 ország 1500 sportolóját felvonultató viadalon magyar részről korábban Tóth Alexa és Szmolka Nikoletta grapplingben gyűjtött be egy-egy aranyat, Tereza Crisley Cordeiro De Souza (jiu-jitsu) és Buzás Patrik (szumó) pedig bronzérmet szerzett.

(Kiemelt kép: a 2023-as Küzdősportok Világjátékának egyik magyar győztese Busa Andrea kick-boxban. Fotó: nvesz.hu)

 

Az október végi nagy-britanniai halálos baleset után kötelezővé teszi a nyakvédő használatát valamennyi rendezvényén a Nemzetközi Jégkorong Szövetség. A magyar szövetség (MJSZ) – mivel az utánpótlásban már eddig is kötelező volt a viselése – a következő idénytől írja elő a felnőttek számára az alkalmazását.

Sportszerű cselekedetéért a Gyöngy Sailing Team, életművéért pedig Pfeffer Anna kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos, valamint Makk Ádám, a Pető Intézet kerekesszékes vívóklubjának létrehozója részesült elismerésben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának hétfői gáláján a Városligeti Műjégpályán.