Kozák Danuta szerint Csipes Ferenc verbálisan molesztálta, Csipes ellen fegyelmi eljárást indítottak

Kozák Danuta azt írja a közösségi oldalán, hogy az egyik tréninget követő regeneráló gyúrás közben egy erősen befolyásolt állapotban lévő edző verbálisan molesztálta és sértegette. Csipes Ferenc ellen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség azonnal fegyelmi eljárást indított, ezzel egyidejűleg ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenység alól.

2024. május 24., 07:59

Szerző:

Kozák Danuta azt írta a közösségi médiában, hogy az egyik tréninget követő regeneráló gyúrás közben egy erősen befolyásolt állapotban lévő edző verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon, majd leírta, hogy Csipes Ferenc hetek óta „bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is”.

A 37 éves sportoló azt állítja, hogy Csipes Ferenc hetek óta „idegeli” a versenyzőket. Kozák az idei első hazai versenyen együtt indult Csipes Ferenc lányával, Csipes Tamarával – hívta fel a figyelmet rá az Index.

„Elkezd verbálisan molesztálni és sértegetni a legkülönfélébb módokon. Magát valószínüleg viccesnek találhatja, de igazából pont olyan mint egy aluljáróban egy sokadig lepukkant, suttyó alkesz. Persze, ott lépsz két nagyon és soha többet nem látod. Szeretnék lépni én is két nagyot, de kb meztelenül fekszem a gyórúpadon. Nagyjából a fejemet sem tudom felemelni, mert az erre kialakított mélyedésben van. Lehajtott fejjel, védekezésképtelen pózban kell eltűrnöm a megaláztatásokat. Szerencsére ebben jó vagyok, a sportban megtanulsz kussolni is. Megtanítanak.
Persze eljön az idő, amikor felteszed magadnak a kérdést, hogy kell-e ez neked? De vannak céljaid, vannak kötelezettségeid, soha nem adtál fel semmit, miért most kezdenéd el? Egy eltorzul személyiségű, évtizedek óta súlyos beteg miatt? Nevetséges lenne” – írta az élsportoló.

Agócs Mihály nevelőedzője reagált Kozák Danuta posztjára

A bejegyzésre Kozák és Szabó Gabriella nevelőedzője, Agócs Mihály az elsők között reagált, vette észre a Magyar Nemzet.

„Sajnálom, Dana, hogy ez megeshetett Veled! Tisztellek a kiállásodért, és remélem, az illetékesek megfelelően fel fognak lépni az ügyben! Szerintem minden jó érzésű ember melletted áll. Mi mindenképpen Veled vagyunk!” – írta Agócs Mihály.

„A Magyar Kajak-Kenu szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE évtizedes és a Hadügyminisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának jelenlegi asszisztálásával, munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel a mai naptól semmilyen formában nem áll módomban érintkezni. Illetve kérem a fent említett illetékes intézmények felelősségének kivizsgálását” – zárta a sorait Kozák.

Később három korábbi világbajnoki női kajakos, név szerint Hildenbrand-Patyi Melinda, Benedek Dalma és Bóta Kinga is kiállt Kozák mellett.

Csipes Ferenc ellen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség azonnal fegyelmi eljárást indított, ezzel egyidejűleg ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenység alól.

A szövetség bejelentése után a sportért felelős államtitkárság és a Magyar Olimpiai Bizottság közös közleményt adott ki, amiben elítélték a megfélemlítés összes formáját

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a MOB után azonnal kapcsolatba lépett a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel és a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az ügyet, és hozzák meg a szükséges intézkedéseket, valamint a vizsgálatról és annak eredményéről tájékoztassák a sportirányítást és a MOB-ot.

(Kiemelt képünk forrása: Kozák Danuta hivatalos Facebook oldala)