Korbácsolásra ítélték Iránban Cristiano Ronaldót

Cristiano Ronaldo Iránba látogatva egy rajongójával találkozott, ám az ajándékát átvéve, átölelte és megpuszilta a nőt, ami törvénysértésnek számít.

2023. október 14., 08:05

Szerző:

Cristiano Ronaldo csapata nemrég Iránban, a Persepolis ellen lépett pályára a helyi Bajnokok Ligájában. A meccs előtt a helyi festőművész, Fatemeh Hamami kérésére személyes találkozóra került sor, ahol a helyi alkotó saját készítésű képpel lepte meg a portugál focistát. A kerekesszékben ülő nőt végül Ronaldo többször is megölelte, majd puszival köszönte meg az ajándékot.
A teljesen szokásosnak mondható találkozóról az Al-Nassr még videót is közölt, viszont azzal valószínűleg kevesen számoltak, hogy az iráni törvényeket a testi érintkezéssel megszegték – írja az Eurosport.

Iránban ugyanis ez férfi és nő között csak akkor megengedett, ha azok házastársak, minden más esetben büntetendő a cselekedet. Egy "lelkes" helyi ügyvéd fel is jelentette Ronaldót, majd villámsebességgel meg is született az ítélet: 99 korbácscsapás.

Ronaldonak azért nem kell attól tartania, hogy többet nem utazhat Iránba a büntetés végrehajtása nélkül, hiszen megbánás esetén a bíró eltekinthet a korbácsolástól.

(Kiemelt képünkön: Cristiano Ronaldo. Fotó: Fayez NURELDINE / AFP)

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.