Katar2022: fájdalmas veszteség érte a franciákat

Didier Deschamps francia szövetségi kapitány szerint Lucas Hernández súlyos sérülést szenvedett a katari labdarúgó-világbajnokság keddi játéknapján – ezt szerda reggel a francia szövetség megerősítette.

2022. november 23., 09:06

Szerző:

A tréner a mérkőzés után azt mondta, hogy bár a Bayern München játékosára még vár néhány teszt, de súlyosnak tűnik a probléma. Később a L'Équipe című napilap már arról számolt be, hogy a hátvéd jobb térdében elszakadtak a szalagok, emiatt hosszú kihagyás vár rá.

Ezt szerda reggel a francia szövetség is megerősítette: a 26 éves Hernández elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, emiatt várhatóan az egész idényt ki kell hagynia.

A címvédő franciák – akik sérülés miatt korábban többek között Paul Pogbát, N'Golo Kantét, Presnel Kimpembét, Christopher Nkunkut és aranylabdás Karim Benzemát is elveszítették – kedden 4-1-re nyertek az ausztrál válogatott ellen. Lucas Hernández helyett öccse, az AC Milanban futballozó Theo állt be a 13. percben, miután Lucas az ausztrálok vezető gólját megelőző beadásnál megsérült.

Mivel Deschamps Hernández helyére nem hívhat be új játékost a keretbe, a címvédő így 24 labdarúgóval folytatja a tornát.

(Theo Hernandez, a francia válogatott hátvédje sérülése után a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának Franciaország–Ausztrália mérkőzésén 2022. november 22-én. Anne-Christine POUJOULAT / AFP)