Egy negyed százada nem volt rá példa: Kaizinger Balázs magyar lovasként kvótát szerzett a párizsi olimpiára

A 2024-es párizsi olimpián Kaizinger Balázs magyar lovas képviseli hazánkat. 

2024. január 3., 12:27

Szerző:

A Magyar Lovassport Szövetség közleményére hivatkozta írta meg a telex.hu, hogy 28 év után újra lesz magyar lovas az olimpián, ugyanis Kaizinger Balázs lovastusa regionális rangsora alapján kvótát szerzett a 2024-es párizsi olimpiára. 

Az MTI értesülése szerint hivatalossá vált, hogy egy litván versenyző mellett a 44 éves Kaizinger Balázs az,  aki a Közép- és Kelet-Európa, valamint Közép-Ázsia országait magában foglaló régió egyéni indulási jogát megszerezte a december 31-én zárult ranglistán.

A párizsi olimpián való részvételt lovastusában 16 csapat vívta ki magának, melyek három-három tagja egyéni induló is. A 65 fős mezőny maradék 17 helyét a múlt év végén zárult olimpiai ranglista alapján osztották ki úgy, hogy mind a hét régió legalább két-két indulási jogot kapjon.

Amint arról az MTI is beszámolt a nyolc éve Németországban dolgozó és versenyző Kaizinger a sikeres kvalifikációval egy hosszúra nyúlt periódust zárhat le, ugyanis legutóbb az 1996-os atlantai olimpián szerepelt magyar lovas, akkor a lovastusa egyéni és csapatversenyében öt magyar indult.

(Kiemelt képünk forrása: Lovasaink útja az olimpiára hivatalos Facebook oldala)